Streamer Asmongold v težavah, potem ko je javno zaničeval Palestince

Twitch streamer Asmongold je bil njega dni znan po svojem preigravanju igre World of Warcraft, te dni pa bolj po svojem nabritem jeziku, saj se dnevno dotakne aktualnih tem in glede teh poda svoje misli – te so največkrat kontroverzne. S tem si je prislužil svetovno slavo in njegove prenose v živo redno istočasno spremlja tisoče gledalcev, njegove izjave pa so v prenosih v živo bile velikokrat kontroverzne, a Asmongold je vedno znal hoditi po tisti tanki liniji, ki bi ga zaradi kakšne preveč ostre opazke znala stati začasne ali pa celo permanentne odstranitve iz Twitcha.

Streamer je včeraj zanetil nov požar, a tokrat se tudi nekateri njegovi oboževalci strinjajo, da je šel morda malce predaleč. Asmongold se velikokrat loti političnih tem in tokrat je beseda nanesla na aktualni konflikt v Gazi, kjer Izraelci dnevno napadajo tarče in zaradi tega je zdaj umrlo že tisoče nedolžnih Palestincev, konflikt pa se je zdaj začel širiti tudi proti Libanonu.

Mnogi so te napade označili za genocid, Asmongold pa se s tem ne strinja. V prenosu v živo je povedal, da nima do kulture, ki ima v šeriatskem pravu vpisan genocid in da sam ne namerava pretakati solz za takšne ljudi. K temu je dodal, da so Palestinci grozen narod in da bi počeli sami enake stvari drugim, če bi le imeli takšno orožarno kot jo ima trenutno Izrael. K temu je dodal, da so Palestinci grozni in inferiorni ljudje, ki so v direktnem nasprotju z vsemi vrednotami zahodnega sveta.

Ni treba dvakrat reči, da so te izjave sprožile pravi požar in ljudje so hitro začeli pozivati Twitch, da Asmongoldu podeli neko kazen. Nekateri so streamerja označili za nacista in da podpira genocid, zaradi grobe kršitve pravilnika na Twitchu pa bi njegov kanal lahko za nekaj časa izginil iz platforme. Twitch oziroma njegov lastnik Amazon se do sedaj še nista zganila, saj je Asmongold eden njihovih najbolj popularnih ustvarjalcev in zna biti, da bo zaradi tega deležen dodatnih privilegijev.

Da je morda tokrat jezik malce preveč stegnil je spoznal tudi Asmongold. Na X-u je zapisal, da je bil glede celotne palestinske situacije pravi bedak in da si nihče ne zasluži, da ga iztrebijo. K temu je dodal, da se bo v prihodnosti izboljšal, a nekateri pravijo, da se tole opravičilo ne sliši ravno iskreno in da ga je k temu verjetno prepričal nekdo drug: bodisi sam Twitch ali pa njegova organizacija OTK.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime