Asmongold zaradi svojih komentarjev odstranjen iz Twitcha; napovedal spremembe v svojem obnašanju

Dva dni nazaj smo poročali o bizarnih komentarjih popularnega Twitch streamerja Asmongolda, ki je izrazil, da do Palestincev ne čuti prav nobenega obžalovanja in da so to grozni ljudje, ki prihajajo iz inferiorne kulture, ki ni enaka zahodnim vrednotam. Ta stvar je sprožila pravi internetni vihar in ljudje so začeli pozivati po odstranitvi njegovega kanala, kar se je nato tudi zgodilo: njegov sekundarni kanal zackrawrr je bil ukinjen in to za nekje dva tedna, medtem ko je njegov primarni kanal ostal nedotaknjen: tudi na tistem ne sme zagnati prenosa v živo, saj bi ga potem lahko doletela še hujša kazen.

Asmongold, čigar pravo ime je Zack Hoyt, je nato na YouTubu izdal daljši video, ki ni tipično opravičilo, ampak se v bistvu bolj loti teme, zakaj je sploh prišlo do tega izpada. Sam je priznal, da so bili njegovi komentarji nagnusni in čeprav je še vedno strogo proti religioznemu ekstremizmu, je bilo narobe vse Palestince stlačiti v isti koš.

Nakar je napovedal tudi določene spremembe glede svoje prihodnosti. Zadnji dve leti je opazil, da je postajal čedalje bolj jezen, zamerljiv in najhujša različica samega sebe. K temu je veliko prispeval tudi njegov urnik, saj je dnevno spočenjal prenose v živo preko Twitcha, kar je vplivalo na njegovo duševno zdravje. Obenem ni več skrbel zase in čeprav je streamer znan po temu, da je milijonar, a še vedno živi v nagnusnem, nepospravljenem stanovanju, je situacija v zadnjih dveh letih še bolj nazadovala.

Why apologize?
byu/Asmongold inAsmongold

Zato je odstranitev od Twitcha označil celo za pozitivno, saj se bo zdaj lahko končno lotil sprememb pri sebi. Prva stvar bo pospravljanje in popravljanje hiše, v kateri je od vedno živel s svojo mamo, odpovedal pa se je tudi svojih vodilnih vlog pri organizaciji OTK in podjetju Starforge, saj je bil pri teh ustanovitelj.

Njegovi prenosi v živo bodo po novem malce manj zlobni in napadalni, saj se bo drugače spet vrnil na svoja stara pota, a ta obljuba je slišati malce preveč naivno in prirejena za splošno publiko. Na svoji veji Reddita je nato pojasnil, da so lahko njegovi sledilci brez skrbi in da ob svoji vrnitvi nikakor ne bo začel hvaliti podjetja Sweet Baby, ki ga dandanes mnogi krivijo za vključevanje “DEI” elementov v igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime