Remedy razkril svojo večigralsko igro, ki se bo odvijala znotraj Control vesolja

V zadnjem mesecu se mi je porodila ideja, da bi se morda zopet vrnil v preigravanje igre Control, ki nam jo je finski razvijalec Remedy dostavil leta 2019. Ta tretjeosebna akcijska streljačina se je zelo rada spogledovala z elementi grozljivke ter je navdih dobila pri projektu SCP, ki pravi, da se po svetu nahajajo zelo čudni predmeti in anomalije, ki so na videz lahko povsem vsakdanji, a hkrati lahko človeka pripeljejo do norosti ali pa ga kar ubijejo.

Control nam je pričaral izjemno zanimiv univerzum, ki se je nato razširil tudi na franšizo Alan Wake, Remedy pa medtem že pridno dela na nadaljevanju. Preden to pride med nas se bomo lahko zabavali v ločenem naslovu FBC: Firebreak, ki se bo odvijal v istem svetu kot Control, glavna lokacija naše večigralske zabave pa bo The Oldest House, ki je bila glavna tudi v prej omenjeni igri.

FBC: Firebreak si tako marsikaj deli z Remedyjevo prejšnjo uspešnico in glede na prvi napovednik se tudi vizualni stil ni preveč spremenil. Vendar pa bo igralno tole nekaj čisto drugega: gre za sodelovalni večigralski naslov, kjer bodo skozi nevarnosti Najstarejše hiše sprehodili do trije igralci in to skozi prvoosebni pogled.

Orožja so videti zanimivo, saj nam napovednik pokaže nek čuden pljuvalnik strupene snovi in puško, ki bo preko kinetične energije razmetavala sovražnike naokoli in jo bomo lahko uporabili tudi za skok na višje platforme. Je pa to tonalno velik odmik od Controla, saj je tule občutek grozljivosti izpuhtel v zrak in glede na prezentacijo se igra ne jemlje preveč resno, kar, sodeč po komentarjih, nekaterim igralcem ni preveč všeč.

A morda FBC: Firebreak niti ni omenjen pristašem franšize Control, ampak poskuša biti igra nekaj novega, Remedy pa se morda preizkuša v večigralskem žanru tudi zaradi tega, ker bi rad nekaj zaslužil. Kdo bi jim zameril – njihove igre so dobre, a ne prinesejo rekordnih dobičkov in Alan Wake 2 še vedno ni pokril čisto vseh stroškov razvoja in marketinga.

FBC: Firebreak bomo lahko igrali enkrat v 2025, na dan izida pa bo na voljo tudi preko Game Passa in PlayStation Plus Extra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime