Enoigralski del igre Star Citizen – Squadron 42, začrtal 2026 kot leto izida

Igra Star Citizen je v razvoju že tako dolgo, da je v tem pogledu postala že legendarna, njen ustvarjalec Chris Roberts in studio Cloud Imperium Games pa se z internetnim norčevanjem ne ubadata preveč, saj kljub 12 letom razvoja stvar še vedno služi visoke vsote denarcev, ki jih prispevajo vsi tisti, ki se ubadajo s preigravanjem alfa verzije igre in kupujejo drage pakete vesoljskih plovil.

Bo kdaj zadeva sploh v celoti izšla? Kdo bi vedel, a Chris Roberts je začel namigovati, da se ciljni skupek zapisane kode že riše na obzorju, na nedavnem dogodku CitizenCon 2954 v Manchesterju pa je na odru ponosno najavil, da bo enoigralski del Squadron 42, sprva najavljen leta 2014, kmalu prispel v roke igralcev in ta kmalu pomeni enkrat v letu 2026.

Da s stvarjo mislijo resno so nakazali tudi preko uro dolgega igralnega napovednika, ki najverjetneje pokaže začetek kampanje, igra pa naj bi bila zdaj vsebinsko končana in zahteva samo še dokončno poliranje. Kaj točno je to poliranje in zakaj razvijalec zanj potrebuje dve leti ni bilo pojasnjeno, a smo vsaj dobili nov napovednik, kar je bolje kot prazen nič.

In kako je ta videti? Hja, že kar malce zastarano. Ko je bil Squadron 42 prvič najavljen so nam padale čeljusti ob neverjetni grafični podobi in animacijah in čeprav te tudi zdaj še vedno niso videti slabo, nikakor ni več nekaj takšnega, kar bi nas odpihnilo iz stola, saj smo tako podrobne obraze videli že v kakšnih drugih izdelkih, animacije pa niso zdaj več tako hudo impresivne.

V uri dolgem posnetku tudi vidimo bolj malo igranja, saj v glavnem spremljamo vmesne sekvence, ko pa že dejansko igralec dobi nadzor pa mora slediti strogo začrtanim smernicam in v bistvu stvarca malce spominja na kako kampanjo franšize Call of Duty. Bo pa vsaj dolžina konkretna: Squadron 42 naj bi za eno preigravanje zahteval med 30 in 40 ur.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime