Spider-Man 2 na PC prihaja januarja 2025

Dandanes ni več nobeno presenečenje, ko Sony najavi predelavo svoje PlayStation ekskluzive za PC, saj lahko praktično pričakujemo, da bo vsak njihov naslov slej ali prej prišel tudi na računalnike. Zato je bolj malo ljudi sezula nedavna najava, da bo igra Marvel’s Spider-Man 2 prispela tudi na PC, a smo bili kljub temu na to najavo malce nepripravljeni, saj bo tale predelava še najhitreje doživela takšno selitev med platformama.

Sony navadno za selitev svojih iger porabi nekje dve leti – zadnji takšen naslov je bil God of War Ragnarok, ki je za ta preskok potreboval 22 mesecev, medtem ko bo Marvel’s Spider-Man 2 za to potreboval pičlih 15 mesecev, kar pomeni, da je Sony svojo licenco prenesel iz konzole PlayStation 5 v samo dobrem letu, kar je pri PC-jaših zagotovo razlog za proslavljanje. Čas med predelavami se torej krajša, kljub temu pa še vedno obstajajo določene ekskluzive, ki še vedno niso bile najavljene za računalnike pa čeprav je od njihovega originalnega izida preteklo že kar nekaj let – sem notri lahko prištejemo dirkačino Gran Turismo 7 in predelavo Demon’s Souls.

Spider-Man 2 bo na PC pripeljal Sonyjev studio Nixxes, ki je zdaj postal že pravi mojster takšnih predelav. Dobili bomo vse tisto, kar je ob originalu ponujala verzija na konzoli PlayStation 5, za povrh pa bo tu še podpora za ultra-široke monitorje ter še bolj podrobni učinki ray-tracinga. Poleg tega bomo dobili tudi vse tiste posodobitve, ki jih je po izidu prejela originalna kampanja, tako da se boste lahko zabavali v kopici dodatnih preoblek in se spustili v ponovno preigravanje preko New Game+. Za PC bo na voljo tudi dražja različica igre Deluxe, ki bo s sabo prinesla še nekaj dodatnih pajkic in izkušenjskih točk, ki vam bodo na začetku omogočile malce močnejšega Pajkomoža.

S tem je postalo tudi jasno, da Spider-Man 2 ne bo prejel več nobenega dodatnega DLC-ja, kot je bilo to v primeru originalne igre, ki je dobila samostojni dodatek Miles Morales. Razvijalec Insomniac Games ima namreč te dni polne roke dela z drugimi projekti: njihov naslednji projekt je Marvel’s Wolverine, obenem pa zagotovo delajo tudi na tretjem delu sage Spider-Man.

Marvel’s Spider-Man 2 bo na PC prispel 30. januarja 2025, več podrobnosti o tej selitvi pa vas čaka na uradnem blogu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime