Film Osmi potnik: Romul prihaja na videokasete

Filmski kritiki so Osmi potnik: Romul označili za enega najboljših izdelkov znotraj te franšize, ki te dni dobiva nekakšen zaslužen preporod. Režiser Fede Alvarez se je vrnil h koreninam te legendarne grozljivke, zato je fokus preusmeril na grozljive Xenomorphe in osamljeno žensko ter njenega mačkona, ki poskušata preživeti nemogoče.

Že v tem kratkem povzetku vam je lahko jasno, da se Romul močno zanaša na predhodna poglavja, kar je pri mnogokomu tudi razlog za negativno kritiko, a po drugi strani so originalne zgodbe Osmega potnika zdaj stare že desetletja in malce kopiranja njihove formule lahko spregledamo, če nato dobimo vsaj približno gledljiv izdelek.

videokaseta

Fede Alvarez vam bo zdaj ponudil resnično vrnitev v preteklost in to ne samo preko zgodbe novega filma, ampak tudi formata, v katerem bo ta povedana. Režiser je namreč na dogodku Beyond Fest napovedal omejeno izdajo filma na čisto pravih videokasetah, ki so krasile domove v devetdesetih, kasneje pa so jih zamenjali DVD-ji in na to še Blu-Rayi.

VHS izdaja praznuje 45. obletnico te franšize in bo nosila prav posebno zasnovano retro ohišje izpod priznanega oblikovalca Matta Fergusona. Sam film bomo nato lahko gledali v razmerju stranic 4:3, kar pomeni, da boste na sodobnih televizorjih ob tem gledali črne robove, ki so znani vsakemu oboževalcu serij ali filmov iz tistega časa, ki nato niso dobili naknadne obdelave v višje ločljivosti.

Dvomimo sicer, da se bo kdo nato zares spravil v takšno gledanje filma, saj bo videokaseta bolj kot ne zbirateljski predmet, ki ga boste lahko na polico spravili ob bok prejšnjih filmom iz te franšize. A se bo zagotovo našel tudi kdo, ki ga bo zamikalo obujanje spominov in morda ga bo ob tem doletelo kruto spoznanje, da ga ne čaka samo gledanje slike v razmerju 4:3, ampak tudi mizerna ločljivost okoli 480p oziroma še manj.

Zadnji uradno izdan film na videokaseti je izšel leta 2006, ta čast pa je pripadla naslovu A History of Violence, ki je zaradi tega postal nekakšen zbirateljski predmet. Osmi potnik: Romul mu bo tako prevzel ta laskavi naslov, ko se na videokasetah pojavi 3. decembra letos, ta omejena izdaja filma pa bo isti dan na voljo tudi na bolj običajnih formatih kot sta DVD in Blu-Ray.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime