Steam Deck 2 bo izšel šele takrat, ko bo zanj na voljo primerna tehnologija

Prenosna naprava Steam Deck bo čez nekaj mesecev praznovala svoj 3. rojstni dan in te dni se pri potencialnih kupcih porajajo upravičena vprašanja glede tega, če se stvar zdaj še splača kupiti ali pa je morda bolje počakati na naslednika, ki je zagotovo že v izdelavi. Štrene tega vprašanja dodatno zameša konkurenca, saj so se vmes na trgu pojavili konkurenčni izdelki večjih podjetij: Asus ROG Ally, Lenovo Legion Go in MSI Claw, ki za povrhu samo leto po izidu originalne naprave že napovedujejo nove, močnejše različice – ASUS je denimo v dobrem letu od izida že splavil naslednika Ally X.

Razvijalec Valve, ki si lasti platformo Steam, pa dela po svojem urniku in se na konkurenca ne ozira preveč. Spletna stran Reviews.org je nedavno na intervju poklicala Lawrenca Yanga in Yazana Aldehyyata, ki sta pri Valvu oblikovala Steam Deck in sta zdaj sodelovala pri novi promociji, saj je ta naprava končno uradno izšla tudi v Avstraliji. Intervju je izjemno zanimiv, saj se dotakne tudi potencialnega naslednika te konzole in kdaj bi lahko ta prišel na trg.

Lawrence in Yazan sta potrdila tisto, kar je Valve že večkrat namignil prej in sicer to, da je Steam Deck 2 definitivno že v nekakšnem stadiju razvoja in da o njem veliko razmišljajo, a da jih ne zanima samo postopno nadgrajevanje strojne opreme kot to počne konkurenca. Steam Deck je sicer po svoji moči zdaj v zaostanku, a za Valve je to sprejemljiv kompromis, hkrati pa se jim ne zdi pošteno do stranke, ki bi morala nato vsako leto plačevati za nadgradnjo močnejše prenosne naprave. To ne pomeni, da Steam Deck 2 ne bo prišel nikoli – bo pa Valve raje počakal, da tehnologija takšnih prenosnih naprav naredi pomembnejši preskok, ki bo dostavil boljšo optimizacijo in moč, hkrati pa bo ohranil dobro izkoriščenost baterije.

Čeprav je ekipa zadovoljna s finalnim izdelkom, je bilo po izidu vseeno nekaj obžalovanja za funkcijami, ki jih ni bilo takrat možno vgraditi. Aldehayyat je v intervjuju povedal, da so si med razvojem močno prizadevali vgraditi tehnologijo VRR oziroma “Variable Refresh Rate” in to za OLED različico Steam Decka, a jim je na koncu preprosto zmanjkalo časa.

Steam Deck lahko naročite tudi preko slovenske trgovine CyberPiggy in sicer sta na voljo tako LCD, kot tudi OLED različici te prenosne naprave, kar je koristno za vse tiste, ki bi takšen izdelek raje vzeli preko obročnega plačevanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime