Razvijalec propadle igre The Day Before preklical Kickstarter naslednjega naslova in takoj najavil nov projekt

Se morda še spomnite igre The Day Before, ki je še pred svojim izidom polnila naslove spletnih člankov širom interneta? Razvijalec Fntastic je imel za njo preprosto idejo, saj je želel izdelati večigralsko tretjeosebno streljačino, ki bi bila nekakšna različica igre The Division, le da bi morali tule streljati zombije. S to idejo sicer ne bi bilo nič narobe, a Fntastic je zadevo oglaševal kot visokoproračunsko AAA igro in pred izidom objavljal takšne slike, da nismo mogli verjeti svojim očem.

Njihovim obljubam je verjelo veliko ljudi: tudi Nvidia, ki ima na svojem YouTube kanalu še vedno napovednik, ki igro kaže v navezi z njihovimi RTX karticami. A igričarski poznavalci so do naslova gojili upravičene dvome: Fntastic namreč ni pred tem izdal nobene večje igre in težko je bilo verjeti, da so zdaj kar čudežno ustvarili tako grafično in igralno napreden naslov.

Ti dvomi so bili upravičeni: The Day Before je sicer izšel, a samo v programu Early Access, ta pa je bil tako katastrofalen, da je bil razvoj preklican zgolj štiri dni po izidu. Fntastic je nato najavil, da zapira svoja vrata, a tudi to je bila laž, saj se je znova javil septembra in na Kickstarterju najavl novo igro Escape Factory.

Pri tem projektu so zapisali, da je njegov glavni namen popraviti njihov ugled in po igralnem napovedniku je stvar bila videti bolj preprosta večigralska zabava, ki bi jo nek manjši studio dejansko znal dokončati.

Vendar pa ta ugled ne bo popravljen, saj je Kickstarter kampanja propadla in nabrala samo 15 % od že tako skromno začrtane finančne podpore – dejansko so od nekje nabrali dobrih 3.000 dolarjev podpore od zahtevanih 20.000 $.

Kljub temu neuspehu Fntastic kar noče umreti, saj so igro Escape Factory zaenkrat preklicali in takoj najavili nov projekt. Ta se imenuje ITEMS in bo nekakšna grozljivka, kjer z drugimi igralci iščete predmete ali pa se skrivate. Kaj točno ITEMS je razvijalec ni razložil in dvomimo, da je tudi njemu sploh jasno kaj želi izdelati, a na X-u so zapisali, da je tale igra tisto, kar so igralci od njih zahtevali.

Fntastic je najavil, da bo igra prejela demo, a ni še jasno kako mislijo za razvoj zbrati denarce. Možno je, da se bodo zopet pojavili na Kickstarterju, že zdaj pa so zapisali, da bo ena avenija dohodka prišla preko igric, ki jih bodo izdelali za telefone.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime