Tudi igra Yooka-Laylee dobiva svojo predelavo

Se morda spomnite igre Yooka-Laylee? To vprašanje ne gre na račun tega, da je igra tako stara, da bi vam skozi desetletja spomin na njo zbledel, saj jo je razvijalec Playtonic Games izdal leta 2017. Razlog za to vprašanje je bolj dejstvo, da tale platformščina, ki si je veliko sposodila od franšize Banjo-Kazooie, ob svojem izidu igralcev in kritikov ni ravno očarala in je bila bolj kot pozabljiva.

Playtonic Games kakšnih drugih franšiz nima, zato se je odločil stvarco zopet obuditi in to izpod imena Yooka-Replaylee. Gre seveda za predelavo originalne igre, saj je Sony s svojimi podobnimi projekti na široko odprl vrata novi navadi, ki pravi, da igra za predelavo ne rabi biti stara desetletja in da takšna meja v bistvu sploh ne obstaja.

Predelava Yooka-Replaylee s sabo prinaša nadgrajeno grafiko, izboljšane animacije in boljše kontrole ter nove izzive, med igranjem pa bomo lahko nabirali novo valuto, imenovano Q.U.I.D.S. Prvi napovednik je videti sprejemljivo, čeprav kakšne res neverjetne nadgradnje ni bilo opaziti. Originalni izid namreč ni bil okregan zaradi grafične podobe ampak bolj zaradi neposrečenih igralnih elementov in kdo ve, če bodo ti kaj bistveno izboljšani.

Yooka-Replaylee nima še nobenega datuma izida, med platformami pa so zapisani PC ter konzole PlayStation 5, Xbox Series X in Nintendo – slednje je verjetno namenjeno konzoli Switch 2, ki pa uradno še ni bila najavljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime