Igra The Thing: Remastered dobila svež igralni napovednik

Ena najboljših grozljivk vseh časov The Thing je leta 2002 dobila tudi igro z istim imenom, ki jo je takrat izdelal zdaj propadli razvijalec Computer Artworks. Igra sicer ni bila ne vem kako kvalitetna, a v tistih časih smo bili veseli že tega, da igre, ki so bile narejene po filmskih licencah, niso bile totalen kupček gnoja in The Thing je za preigravanje ponudil dokaj solidno kampanjo, ki razpade edino bolj proti koncu, oboževalci originalnega filma pa so bili veseli nove zgodbe, saj ta sledi dogodkom iz originalne pripovedi.

Igra The Thing si je skozi leta nabrala dovolj prepoznavnosti, da je ujela pozornost razvijalca Nightdive Studios, ki se je zdaj specializiral za predelavo ravno takšnih desetletja starih iger. The Thing: Remastered bo tako v sodobni čas prenesel polno kampanjo izvirnika, na njo nataknil nove teksture in zadevo optimiziral za sodobne operacijske sisteme in jo hkrati prenesel na aktualno in prejšnjo generacijo konzol.

Dobili smo tudi svež napovednik, ki pokaže malce več igranja in prenovljenih tekstur. Stvar je videti ravno tako kot sem jo dolgo hranil v spominu, čeprav igre čisto do konca nisem nikoli preigral, saj mi je napredovanje onemogočil en hrošč. Morda ti ne bodo povsem izginili niti iz predelave: video se v 35 sekundi malce zatakne, kar zna biti problem posnetka ali pa same igre.

Napovednik se sicer bolj kot ne osredotoči na akcijo in spopade z manjšimi in večjimi nasprotniki, a to ni vse, kar vam ponuja tale igra. Velik del kampanje sestoji tudi iz nabiranja ostalih preživelih, ki vam nato pomagajo pri prečkanju stopenj, a pri njih nikoli ne veste, ali so tudi oni morda lažni predstavniki resničnih oseb in se pod njihovo kožo skriva zli vesoljec, ki vas lahko nato kadarkoli lahko napade. To je bila največja naprednost tega naslova, a je bila žal premalo dodelana, da bi se o njej danes veliko razpredalo.

The Thing: Remastered izide še enkrat letos, a tudi tale napovednik končnega okna izida ni razkril, kar je bizarno, saj nam do konca leta manjkata samo še dva meseca in čisto možno je, da bo igra svoj izid prestavila v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime