Avstralci tožijo Valve

Valve se je pred kratkim znašel na zatožni klopi.

Avstralski ACCC (Australian Competition and Consumer Commision) oz komisija za varstvo potrošnika je vložil tožbo, ki se tiče Valvovega priljubljenega servisa za distribucijo digitalnih iger, Steam.

Jabolko spora je nezmožnost reklamacije kupljenih iger pod nobenimi pogoji, medtem ko avstralski zakon pravi drugače.

“Valve je v prekršku, ker ne upoštevajo reklamacij pod nobenimi pogoji, kar vključuje podarjene igre ali pa igre kupljene med razprodajo. Pod Avstralskim zakonom za zaščito potrošnika, je lahko vsak kupec deležen reklamacije, če ima njihov kupljen izdelek napako.” je povedal Rod Stims, podpredsednik komisije.

Na srečo, se Valve trudi pokoriti željam Avstralske vlade: “Poskušamo sodelovati z Avstralsko vlado na vse načine ter obenem nuditi naše storitve igralcem preko celega sveta, vključno z Avstralskimi igralci.”

Prvo zaslišanje naj bi bilo 7. oktobra 2014.

Razplet zna biti še zanimiv, saj se vsi soočamo s težavo kupljenih iger, ki na koncu niso tisto kar so bile obljubljene ali pa sploh ne delujejo. Zadnji tak primer je bil pred kratkim izdani Metro 2033 Redux, ki na nekaterih mašinah sploh ni deloval. Razvijalci so potrebovali dva dni za popravek, kar pa je bolj slaba tolažba za tiste neučakane, ki so igro prednaročili in jo potem zaradi napake razvijalca sploh niso mogli zagnati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime