League of Legends dobila minimalno starost, zaklenjeno večje število računov

Evropska unija je sprejela nekaj novih zakonov za zaščito zasebnosti, ki bodo vplivali tudi na igralce raznih iger. Med drugim smo dobili novo politiko v popularni igri League of Legends. Zaenkrat vse informacije o General Data Protection Regulation (GDPR) še niso na voljo, zato celoten vpliv na obdelavo podatkov še ni znan.

Cilj GDPR je boljše varovanje podatkov in znižanje minimalne starosti za sprejemanje odločitev glede obdelave podatkov za posameznika na 16 let. Prav tako dovoli glasovanje držav glede uveljavitve nižje minimalne starosti (do 13 let), kar so nekatere države že storile. Kako pa to vpliva na igralce League of Legends?

Za večino igralcev se ne bo spremenilo nič. Čeprav so spremembe na splošno ciljanje na EU trg, je RIOT uveljavil novo politiko, ki bo spremenila način obdelave podatkov za vse igralce.

Če iščeš le podatke o tem, kako spet začeti z igranjem, se enostavno prijavi v svoj LoL račun in vse informacije bodo na voljo tam.

Odgovori na vprašanja:

Kakšna je minimalna starost za igranje v moji državi?

V EU za prost dostop velja meja 16 let, minimalna starost za lastništvo računa je 13 let. Starost za države po svetu je lahko v okviru teh vrednosti, a če se nahajaš v EU, bo 16.

Ali se starši lahko prijavijo v moj račun?

Ne, starši se ne morejo prijaviti v tvoj račun, a lahko spreminjajo podatke o njem, če o tem kontaktirajo z razvijalci. Podoben članek temu je na voljo tudi zanje, do njega lahko dostopaš tu.

Kaj se bo zgodilo, če se starši ne odzovejo na e-pošto?

Če se ne odzovejo, bo račun ostal zaklenjen. Ko dosežeš minimalno zahtevano starost, se bo samodejno odklenil sam od sebe.

Sranje! Starši se ne strinjajo z mojim igranjem in v igro sem vložil denar!

Prav zares sranje. Lahko jim poskusiš pokazati video o igri in se z njimi pogovoriti o njej in zapravljenem denarju, a ničesar ne moremo storiti pri odklepu, dokler se ne strinjajo ali pa dokler ne dosežeš minimalne starosti.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime