Fallout 76 bo edina večigralska igra, kjer lahko sosedu pošlješ nuklearno raketo

Kar nekoliko razočaran sem obsedel v svojem stolu, ko je direktor Bethesde, Todd Howard, naznanil novo smer, v katero se bo premaknila serija Fallout. Do sedaj je šlo izključno za enoigralske RPG naslove, s katerimi so zasloveli in marsikateri privrženec franšize ima zagotovo pomisleke.

“Seveda lahko igraš sam. Lahko si kdor koli želiš biti, ob raziskovanju ogromnega sveta, kjer boš opravljal naloge, izkusil zgodbo in napredoval,” je pojasnil Howard. Vseeno ne pričakuj preveč v interakciji z NPC liki, vsaj če dosledno sledimo rečenemu: “Odprt svet, preživetje, kjer je vsaka oseba ali lik živ.” S tem je na eleganten način povedal, da lahko igraš brez prijateljev, vendar boš moral vseskozi biti povezan na svetovni splet, saj se igra odvija izključno na uradnih serverjih Bethesde. Če boš igral sam, boš tako kvečjemu postavljen v neenak položaj, saj boš tekom pustlovščin lahko naletel na skupine igralcev.

Spremenil se bo tudi svet, ki naj bi bil kar štirikrat večji kot v predhodniku Fallout 4, zagotovo pa ne bo tako živahen in poseljen. Seveda bodo NPC-ji prisotni, ni pa za pričakovati, da bi nanje naleteli vsakih nekaj minut. “V igro boš postavljen s kupom preostalih igralcev, ki jih bo manj kot 100. Ker obožujemo dinamične sisteme, smo se odločili, da vanj dodamo kup raket z jedrskimi konicami in igralcem prepustimo usodo sveta.”

Področje bo razdeljeno na šest raznolikih pokrajin. Z uporabo nove tehnologije bo izgledal precej lepše od Fallout 4, o čemer pa bomo kaj več povedali ob splavitvi.

Večvrstni bodo tudi nuklearni spački, mutirane zveri, ki so nastale kot posledica jedrske vojne. V Zahodni Virginiji bomo tako srečali vse od ghoulov, hroščev, mutiranih žabcev, velikanskih letečih pošasti, kot tudi vindigov.

Velik poudarek bo na gradnji baze, kar je bilo vpeljano že v Fallout 4. Podoben bo gradbeni vmesnik in podobnosti s tistim iz Fallout 4 niso naključne, graditi pa bo mogoče kjer koli. Vse skupaj na prvi pogled spominja na igro Rust.

Če gre verjeti besedam Howarda, bo šlo za lahkotnejšo preživetveno igro, ki bo igralcem prijazna. Datum izida je napovedan 14. 11. 2018.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Igra je zanimiva… Čeprav me pomanjkanje NPC-jev malo skrbi. Prav tako dobiti Fallout 76 Power Armor Edition v slovenijo je All but impossible…

    • Na koncu bo najbrž podoben epilog, kot The Elder Scrools serija in The Elder Scrools Online. Igra bo spominjala na Fallout, ampak ne bo nudila enake atmosfere, ki je bila značilna za preskovniške Falloute. Seveda upam, da se motim.

      • Sem gledal on NoClip dokumentarca dans na temo Fallout 76 in me sedaj skrbi malo manj. Če ne druga bodo dodali NPCje tekom dodatnega razvoja. Prav tako mi je všeč njihov način monetizacije, free updates, free DLC, pa vse lahko dobiš z grindanjem, torej tko kot Warframe.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime