Nvidia najavila GeForce RTX 2080 in RTX 2080 Ti, na policah od 20. septembra

Nvidia se je tokrat odločila, da novo serijo grafičnih kartic svetu predstavi na Gamescomu, največjem gamerskem dogodku v Evropi. Novo generacijo bo poganjalo Turing čipovje, glavna posebnost bo podpora ray-tracing tehnologije. Natančneje, razkrite so bile tri kartice višjega cenovnega razreda, RTX 2070, RTX 2080 in RTX 2080 Ti.

Prvič v zgodovini smo dočakali najavo X0X0 Ti kartice takoj ob izidu. Sicer se je Nvidia posluževala taktike, kjer je izdala xx80 in xx70 variaciji kartic, Ti pa je na police priromala dobrega pol leta kasneje. Morda smo lahko nekoliko razočarani zgolj nad cenami, ki so višje od pretekle generacije.

Zanje bo potrebno odšteti:

  • GeForce RTX 2080 Ti: 1259€
  • GeForce RTX 2080: 849€
  • GeForce RTX 2070: 639€

Očitno se taktika prednaročil vse bolj prijema tudi na trgu strojne opreme, saj so ljudje pripravljeni vnaprej plačati za tehnični izdelek, brez, da bi vedeli karkoli o njegovih dejanskih zmogljivostih. Neučakanci lahko RTX 2080 in 2080 Ti prednaročite že sedaj (prejmete okoli 20.9) – datum za RTX 2070 še ni dorečen.

Nvidia se je tokrat odločila tudi za navitje svojih Founders Edition, česar v preteklosti nismo bili vajeni. To ne pomeni, da navitih modelov ne bodo predstavili tudi preostali partnerji.

Bolj kot surove specifikacije je bilo tokrat moč slišati hvalo nove tehnologije, imenovane ray-tracing. Slednja je kartici omogočila 10x boljši ray-tracing rezultat od Pascal generacije. Preprosteje povedano, Turing bje sposoben prikazovati boljše svetlobne efekte in senčenje od preteklih generacij.

Novostim lahko v živo sledite: TUKAJ .

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime