Povzetek najboljših CS:GO igralcev v letu 2018 do sedaj (20.-15. mesto)

Kot vsako leto, so tudi v preteklem koledarskem letu pri organizaciji HLTV pridno zbirali statistične podatke o posameznih igralcev. Ob začetku novega leta so pričeli z objavami po njihovem mnenju najboljših igralcev v preteklem letu. Do današnjega dne je bilo kronanih že 14 igralcev, torej je pred nami še zadnji teden, v katerem bomo dobili najboljše igralce preteklega leta.

Na repu razpredelnice najboljših 20 se je znašel danski igralec ekipe North Valdemar “valde” Bjørn Vangså.Pri 23 letih je prvič prišel med listo najboljših 20 po njegovi dve in pol letni karieri med pro igralci. Pred tem je igral na manjših tekmovanjih na Danskem, zato je bil poznan samo večini Danske populacije. Zaslugo ima predvsem ekipa North, ki je v letu 2018 konstantno igrala na profesionalnem levelu in si s tem zaslužila mesto med TOP 10 ekipami na HLTV lestvici.

DreamHack Valencia, Valde osvoji MVP nagrado

Na “predzadnjem” mestu lestvice najdemo Estonski mladi up, ki je v koledarskem letu 2018 njegovo ekipo Mousesports popeljal kar med TOP 5 ekip (trenutno se nahajajo na 4. mestu). Predvsem lahko njegov uspeh pripišemo ekipi, saj nekih vidnejših presežkov Robin “ropz” Kool ni pokazal. To kaže tudi njegovo Kill/Death razmerje, ki znaša nekaj več od 1.00 (v letu 2018 1.08). Na vseh večjih tekmovanjih je sicer imel konstanten in pozitiven učinek, razen na Major tekmovanju, kjer se z ekipo obstal na zadnjem mestu.

Na 18. mestu je končal Norveški igralec Håvard “rain” Nygaard, član ekipe FaZe, ki je leto 2018 začela res izjemno in nekajkrat bila tudi najboljša ekipa na svetu, a so se v drugi polovici leta nekako izgubili in zamenjali tudi nekaj igralcev. Za večino ljudi je bilo 18. mesto Raina kar nekako presenečenje, saj je FaZe v formi padal iz tekmovanja v tekmovanje.

Mesto pred Rainom je zavzel Ameriški igralec Timothy “autimatic” Ta, ki je bil z naskokom tudi najboljši igralec ekipe Cloud9, ki je po odhodu Shrouda in Nothinga dobila nov priokus. Ekipi sta se pridružila tudi Flusha in KioShima, ki sta s tem ustvarila mednarodno Cloud9 ekipo. Rezultati Cloud9 niso bili blesteči, a je Timothy “autimatic” Ta vseeno igral izvrstno in končal z KD razmerjem 1.15.

16. mesto gre še enemu skandinavskemu igralcu in sicer soigralcu Ropza v ekipi mousesports. Miikka “suNny” Kemppi je prišel iz ekipe PENTA, ki je nekako plod dobrih talentov, ki odidejo v boljše ekipe. SuNny je končal z KD razmerjem 1.12, a je njegova ekipa beležila res dobre rezultate.

Kot zadnji na našem spisku prvih petih igralcev med top 20 je Jonathan “EliGE” Jablonowski, član ekipe Liquid, ki je zablestela v preteklem letu. EliGe je bil v prvi polovici leta Liquidov 2. najboljši igralec, v drugi polovici pa tretji, kar mu je prineslo tudi mesto med najboljšo petnajsterico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime