PUBG je Steamova igra leta 2018

Valve je objavil zmagovalce natečaja Steam Awards, ki je bil letos razdeljen v 8 kategorij. Sodelovale so lahko igre, ki so bile uradno objavljene na Steamu, glasovali pa so lahko vsi uporabniki z aktiviranim računom.

Naziv igre leta je pričakovano pripadel igri PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, ki je izšla 21. decembra leta 2017, a se je popolnoma razživela v začetku leta 2018. Skozi celotno leto je bila to najbolj igrana igra na Steamu, največ igralcev pa je dosegla ravno v mesecu januarja z 1,584,886 povprečnimi igralci.

Število igralcev igre PUBG v letu 2018 je postopoma padalo.

Naziv za VR Steamovo igro leta je pripadel igri The Elder Scrolls V: Skyrim VR, ki je izšla 3. aprila 2018. No igro, je na Steamu sicer v povprečju na mesec igralo manj kot 1000 ljudi, a vseeno so uporabniki glasovali prav za njo. Igra z najbolj alternativno zgodovinsko zgodbo je bila Assassin’s Creed Odyssey, medtem ko je bila Rainbow Six Siege izbrana za igro, ki je najboljša ob igranju s prijatelji. Najboljše igralno okolje je pripadlo The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt Red pa je prejel nagrado za najboljšega razvijalca na Steamu za leto 2018 (leta 2015 so omenjeni razvijalci že prejeli nagrado na Game Awards 2015). Več o nagrajencih si lahko preberete s klikom tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime