Destiny 2 prihaja na Steam in bo postal brezplačen

Že nekaj časa se je šušljalo, da bo večigralska streljačina Destiny 2 zaplavala v brezplačne vode.

Na to so namigovale govorice, sedaj pa je zadeva postala tudi uradna. Razvijalec Bungie se je odločil igro preimenovati, jo ponuditi v brezplačni obliki, za povrh vsega pa bo zadeva končno izšla tudi na Steamu.

Bungie je že nekaj časa nazaj razdrl vezi z založnikom Activision in sedaj lahko končno zadiha s polnimi pljuči in Destiny spremeni v tisto, kar je vedno želel.

Čaka nas sprememba imena. Streljačina se bo preimenovala v Destiny 2: New Light in v brezplačni verziji bodo igralci dobili osnovno igro, Curse of Osiris, Warmind, Gambit način, vse sodelovalne “Strike” misije ter vse mape iz Crucibla. Sveži igralci bodo svoje potovanje začeli v Cosmodromu, ki je znan iz Destiny 1.

Dobili bomo tudi povsem novo ekspanzijo Shadowkeep, v njej pa se bomo sprehodili na novo lokacijo Moon, kjer nas bo čakala grozljivo obarvana Citadela. Nova zona naj bi bila dvakrat tolikšna kot pa tista iz Destiny 1.

Prenove bo deležen tudi sistem opremljanja Armour 2.0. Igralci bodo lahko v svojo opremo vkomponirali več “modov”, kar bo zagotovo poglobilo različne sestave naših junakov.

Izginili bodo ekskluzivni predmeti, saj bo sedaj vsa oprema na voljo na čisto vseh platformah. Dobra novica je tudi dejstvo, da bodo shranjene pozicije kompatibilne čez vse igralne postaje. Tako boste lahko igrali denimo na Xbox-u in nato svoj karakter vpeljali v PC različico.

Poleg tega, da bo igra postala brezplačna, je zagotovo pomembna tudi novica, da se špil na PC-ju poslavlja od Blizzardovega zaganjalnika in prihaja na Steam. Vsi vaši karakterji in dosežki se bodo preselili na novo platformo, tako da ste lahko brez strah pred morebitno izgubo vašega karakterja. Kako točno bo tranzicija potekala bo znanega kmalu na njihovi uradni strani.

Destiny 2 bo svoje Steam rojstvo doživela 17. septembra, skupaj z izidom nove razširitve Shadowkeep. Čeprav bo osnovna inačica brezplačna, Bungie namerava igro razširjati preko dodatnih ekspanzij. Ogromen pretekli dodatek Forskaen bo tako plačljiv, prav tako boste odšteli denarce za novo ekspanzijo Shadowkeep.

Destiny 2 lahko na Steamu že prednaročite in zanimivo bo videti, če bo ta poteza v igro prinesla novo in bogato publiko PC igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime