Kitajska naj bi svojim igralcem prepovedala igranje s tujci izven države – policijska ura za mladoletnike

Kitajska se počasi preboleva iz spanca, v katerega jih je zazibal novi koronavirus. Komunistična partija Kitajske se je tako odločila, da je počivanja konec in na vrsti je novo zatiranje svojih prebivalcev.

Spletna stran Taiwan News poroča, da bo Kitajska začela izvajati močno povišan nadzor nad igrami. Po novem naj bi bilo prepovedano večigralsko igranje s tujci, ki se nahajajo izven njihove države oz. blokade, prisrčno imenovane Veliki kitajski požarni zid.

A komunistična partija se ni spravila samo na večigralske igre, ampak tudi na enoigralske naslove.

Eden večjih trnov v njihovi peti je nedavno izdani Animal Crossing, ki igralcem omogoča, da ustvarijo povsem svojo vsebino in izrišejo različne risbe ali pa slogane. Kitajski državljani naj v Animal Crossing sproščali svoje frustracije glede trenutne vlade in pojavili so se slogani “Free Hong Kong” ter norčevanja iz trenutnega predsednika Xi Jinpinga. Tako so prepovedali igranje Animal Crossinga vsem državljanom in prepovedali bodo tudi vse igre, ki vsebujejo za njih sporno vsebino kot so zombiji ali pa različne bolezni.

Prepovedane bodo postale tudi vse igre, ki bodo omogočale ustvarjanje svoje vsebine in igranje vlog, igralci pa se tudi ne bodo smeli več povezovati v klane oz. organizacije. Zatrto in prestrašeno ljudstvo je namreč potem bolj ubogljivo.

Za konec bo uvedena tudi policijska ura za mladoletne, ki ne bodo smeli igrati iger med 22.00 in 8.00, saj naj bi s tem zajezili internetno odvisnost in zapravljanje denarja v igrah.

Nova sezona Black Mirrorja se piše kar sama od sebe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime