Pope Simulator prinaša realistično igranje papeža

Papež je najbolj pomembna še živeča verska figura in kot taka se je presenetljivo malokrat pojavila v igri. Če smo virtualnega papeža že videli, je ponavadi igral manjšo stransko vlogo. Spomnim se ga v igri Assassin’s Creed 2, ko smo dobili nalogo umoriti Rodrigo Borgio, ki je med svojim vladanjem katoliške cerkve nosil ime papež Aleksander VI.

Pope Simulator pa je nova prihajajoča igra, ki bo papeža postavila v glavno vlogo. Igra se začne z volitvami, na katerih postanete novi vodja krščanske vere. Škofi vam sprožijo aplavz, vi pa se odpravite v zasebne sobane načrtovati svoj grb. Nato se odpravite opravljat svoje zadolžitve po celem svetu, to pa boste počeli iz prvoosebnega pogleda.

Kot papež nimate vojske, zato boste morali izkoriščati vpliv svoje vere in tako boste oblikovali potek nadaljnjega dogajanja po svetu. Štele bodo pametne odločitve, saj boste lahko pomagali ljudem, a potem bo vaš sedež postal manj močan.

Poleg tega boste lahko opravljali tipične papeške naloge, kot so mahanje z balkona, blagoslavljanje otrok in drugih ljudi ter izmikanje strelov atentatorjev. Tole zadnje sem si izmislili, a priznajte, da bi zagotovo popestrilo dogajanje.

Glede na prvi napovednik zadeva izgleda res zanič in stavimo, da želi nekdo samo zaslužiti na imenu papeža. Glede na grafiko in karakterje sklepam, da je razvijalec kupil kup vnaprej zgrajenih modelov iz Unity ali pa Unreal Engine pogona in poskušal iz tega dostaviti nekakšen poskus igre.

Steam stran že stoji, datum izida pa naj bi se zgodil kmalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime