Asterix and Obelix XXL Romastered predelava prihaja oktobra

Zavedam se, da je trenutna najstniška generacija precej drugačna, kot pa je bila moja. Razlike so vidne povsod in so opazne tudi pri stripih. Danes so popularni Spider-Mani, Batmani in drugi superjunaki, ki so prišli izpod peres ameriških piscev, medtem ko smo med mojim odraščanjem prebirali zadeve, ki so bile bolj evropejske. Topel kotiček v mojem spominu si je tako našla serija stripov Asterix in Obelix, ki sledi avanturam dveh galskih bojevnikov, ki sta zaradi pitja čarobnega napoja brez problema obračunavala s hordami Rimljanov.

Koliko dejanski najstniki sploh še poznajo Asterixa in Obelixa ne vem, a če še nisi izkusil teh stripov in iščeš nekaj novega, potem jih več kot priporočam. V začetku tisočletja smo dobili tudi trojico iger izpod imena Asterix and Obelix XXL in čeprav ni šlo za neke prelomne zadeve v svetu igričarstva, je bilo oboževalcem že v veliko veselje, da so lahko svoje simpatične heroje videli tudi v video obliki. XXL je bila akcijska avantura, ki je vsebovala nekaj premagovanja preprek in ogromno pretepanja Rimljanov, kasneje pa so naše pesti zapele tudi v Egiptu in Grčiji.

Od trojice iger je edino originalni XXL izostal iz Steama, zato se je založnik Microids odločil, da spočne predelavo Asterix and Obelix XXL Romastered. Ta bo vsebovala nadgrajeno grafično podobo, igralci pa bomo lahko s stiskom enega gumba preklapljali med staro in novo podobo. Čakata nas tudi dva igralna načina ter nadgrajene animacije. Šlo bo torej za popolno predelavo, a založnik se je odločil, da glasovnih vrstic ne bo ponovno snemal, kar bo zagotovo pripomoglo k nostalgiji.

Žal nismo dobili nobene slike ali napovednik, bo pa zadeva izšla že 22. oktobra za PC, Xbox One, PlayStation 4 in Nintendo Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime