Koliko bi morali odšteti, če bi kupili čisto vsako igro na Steamu?

Steam je glavno prebivališče vseh indie ustvarjalcev in danes lahko na Steamu najdemo že toliko iger iz strani neodvisnih ustvarjalcev, da je na tem področju nastala prava zmeda. Med temi igrami sicer lahko najdemo kar nekaj biserov, a se morajo hudo boriti za pozornost med tonami dreka, ki se dnevno zlijejo na Steam trgovino.

Na Steamu lahko te dni najdemo preko 47k iger in čeprav se med njimi nahajajo tudi naslovi večjih založnikov, prihaja največji delež prispevkov ravno iz strani indie razvijalcev.

Programer Chenggang Wang si je enega dne zastavil zanimivo vprašanje: “Koliko denarja bi moral človek odšteti, če bi hotel kupiti čisto vsako igro na Steamu?” Odgovor na to vprašanje je leta nazaj ponujala spletna stran Buy All of Steam, a ta ni bila že več let posodobljena. Wang je zato spočel svoj spletni kalkulator, ki se sproti posodablja in spremlja trenutne cene na Steamu.

Za čisto celo Steam knjižnico bi tako morali odšteti 556,286.14 $, nedavna Halloween razprodaja pa je znižala ceno na samo 438,155.80 zelencev, kar je kar pošten popust. Cena je zasnovana samo na trenutnih igrah in v sebi ne vsebuje prihajajočih naslovov in DLC-jev.

Za cel Steam bi morali tako odšteti dobrega pol milijona dolarjev, kar je še enkrat več od leta 2017, ko je bilo na platformi tudi precej manj iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime