Top 10 iger v letu 2015

Leto je naokoli in napočil je čas, da zopet izberemo lestvico najboljših iger. Letos je bil izbor zelo težak, saj je 2015 postreglo z vrsto odličnih naslovov in za vse je preprosto zmanjkalo prostora. A dovolj besedičenja, poglejmo si najboljše igre letos!

 

10. Rocket League

Rocket League se je pojavil dobesedno od nikjer in huronsko uspel. Kdo bi si mislil, da bo preprosta ideja igranja nogometa s pomočjo avtomobilčkov tako hitro pridobila na popularnosti. A samo huda ideja nikoli ne bi bila dovolj, saj Rocket League odklikuje tudi odličen nadzor, huda fizika ter, kar je najbolj pomembno, igra je preprosto zabavna.

 

9. SOMA

Pošteno grozljivih iger vedno primankuje in SOMA je že od prvih slik bila ena tistih srhljivk za katero smo bili prepričani, da razočarati praktično ne more. Igro so razvili pri grupi Frictional Games, kateri so poprej bili zaslužni za grozljivščino Amnesia: The Dark Descent.
Razvijalci so formulo navideznega strašenja preslili v znanstveno-fantasično okolje in koncept razvili v nove smeri, ki nas je pustil dodobra prestrašene ter prelite z znojem.

 

8. Until Dawn

 

Ta eksluzivnica za PlayStation 4 je presnetila veliko ljudi. In jih ob tem tudi precej močno prestrašila.
Until Dawn je narejena v slogu B-filmskih grozljivk, kjer se znajdemo v koči sredi osamljene, zasnežene planote. Nismo pa tam sami ampak v skupini najstnikov, med katerimi lahko preklapljamo in tako grozo opazujemo iz več zornih kotov. Until Dawn ponudi poleg dobre zgodbe ter odlične grafične podobe še zanimivo mehaniko odločanja kdo preživi in kdo umre… Do Zore.

 

7. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

 

Metal Gear Solid V je preselil svojo formulo tiholazenja v odprt svet in marsikoga je skrbelo, da razvijalcu podvig ne bo uspel. No, ušteli so se.
Igra je enako zabavna kot predhodnice, odprta mehanika igranja pa omogoča še več ekperimentiranja kot poprej. Metal Gear Solid V so spremljali tudi pretresi v ozadju, kjer je igro zapustil njen idejni oče Hideo Kojima ter s tem (baje) naj bi se tudi zaključila zgodba Solid Snake-a.

 

6. Pillars of Eternity

 

Igra, ki je izšla samo zaradi tega, ker igralci vemo kaj hočemo. Pillars of Eternity je rezultat uspešnega Kickstarter projekta, za razvijalsko krmilo pa je poprijel Obsidian, ki je poprej ustvaril take legende kot so Baldurs Gate, Icewind Dale ter Knights of the Old Republic 2. Nič čudnega potem, da ima Pillars marikatero slično točko tem naslovom in naloga vsakega pravovernega igralca RPG iger je da jo preigra do obisti.

 

5. Batman: Arkham Knight

 

Najnovejši Batman je bil precej kontroverzen naslov, saj so ga zaradi slabe optimizacije (igra se je zatikala tudi na najmočnejših mlinčkih) preprosto umaknili iz prodaje, kamor se je kasneje, po večih popravkih, tudi vrnil. Zato smo se tudi mi spraševali, če se igro splača uvrstiti na to lestvico. A kljub vsem tem težavam se pod pokrovom skriva presneto dobra igra.
Pretepanje zlikovcev, uživanje odličnega glasovnega podajanja, dobra zgodba, letanje skozi Gotham, lepa grafična tunika in sejanje destrukcije v Batmobilu so preprosto stvari, ki jih v tej igri ni mogoče spregledati.

 

4. Project CARS

 

PC platforma ni nikoli dobila svojega Grand Turisma in zato smo seveda bili toliko bolj veseli igre Project CARS.
Igra ponuja ogromno nastavitev, tako da jo lahko uživajo tako pristaši realiza kot tisti, ki radi dirkajo z arkadnim pridihom. Vožnjo lahko uživamo na ogromnem številu prog, kjer je moč izbirati (nelinearno) med ogromnim številom prvenstev skupaj z veliko izbiro avtomobilov.
Poleg tega špil ni reven tudi na grafičnem področju, kjer navdušujejo svetlobni ter vremenski učinki.

 

3. Bloodborne

 

Oboževalci Dark Souls serije ste/smo dobili še en posladek v obliki igre Bloodborne.
Spet uživamo v težkem boju z domišljijskimi hudobci, ki so se lahko izrodili samo v bolni domišljiji skupine From Software.
Mehanika boja je v primerjavi z Dark Souls malce spremenjena a vseeno uživantska. Najbolj pa navudušuje podoba igre, ne samo zaradi grafike ampak tudi zaradi gotične okolice, ki rahlo spominja na sprevržen svet pisca H.P. Lovecraft.

 

2. Fallout 4

 

Fallout 4 je bil težko pričakovan špil in čeprav nas ni ravno navdušil s svojo grafično podobo, je v igri toliko materiala, da se brez skrbi v igri izgubimo za ogromno ur. In to je v bistvu vsak Fallout igralec tudi zahteval. Tako smo dobili ogromen svet, poln zanimivosti in zanimivih kompanjonov. Poleg tega so razvijalci dodali tudi gradnjo stavb, kjer smo v slogu Simsov opremljali svojo naseldbino do zadnje podrobnosti  ter omogočili sistem trgovskih poti med našimi postojankami. Apokalipsa še nikoli ni bila tako zabavna.

 

1. The Witcher 3: Wild Hunt

 

Ko smo uzrli predogledne slike ter napovednike Witcherja 3 nas je bila večina skeptična do prikazanega, saj preprosto nismo verjeli, da lahko kaj takšnega obstaja.
CD Projekt Red se ni šalil in dobili smo igro ob kateri smo obstali odprtih ust ter slinaste brade.
Ogromen svet sparjen z hudo grafično in zvočno podobo je navdušil praktično vse kritike, najbolj pa je impresioniral sistem stranskih nalog. “Sidequesti” v sorodnih igrah so ponavadi dolgočasni in služijo samo nabiranju dodatnih izkušenj, Witcher 3 pa je vse te predpostavke pospravil v koš. Vsaka naloga ima svojo zgodbo in svoj razplet, kar je prava mala revolucija v RPG igrah.
Igra ni zastonj požela ogromno nagrad po svetu in tako je tudi pri nas The Witcher 3: Wild Hunt pokasiral naslov Igre Leta!

 

Kaj pa menite vi? Katera igra je po vašem mnenju najbolj zaznamovala leto 2015? Napišite svoje mnenje pod komentar ali pa izpolnite spodnjo anketo.

[total-poll id=”8591″]

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime