Katero grafično kartico kupiti (Avgust 2018)?

Nakup grafične kartice nikoli ni preprosto delo, kljub temu se ga vsaj sam vedno znova razveselim (denarnica in okolica nekoliko manj). Ko naposled napoči pravi trenutek, odjadram na spletne trgovine in ogled raznih člankov, iskajoč ustrezno partnerico za naslednje leto ali dve. Tehnoljubi smo na splošno mahnjeni na neprestano preizkušanje novitet, kjer tehniko menjujemo pogosteje od spodnjih hlačk.

Zadnji dve desetletji sta na trgu prisotna zgolj dva proizvajalca grafičnih čipov, kar izbiro omeji. Govorimo o dobro poznanih Nvidii in AMDju, v zadnjih letih zadaj počasi, a vztrajno, caplja še Intel. Tako sem skozi zadnje desetletje v rokah imel skorajda vsako potrošniško kartico z redkimi izjemami in nedvomno bo pridobljeno znanje koristilo slehernemu bralcu.

Vse ima svoj začetek in konec, vedno obstaja tisti če, kar najbrž veš tudi sam, ko se s vprašanjem znajdeš na forumu. Zanesenjaki te prepričujemo, da odšteješ kakšen dodaten belič in nabaviš nekaj zmogljivejšega. Včasih upravičeno, pogosteje pa temu ni tako. Pri izbiri veliko vlogo igrajo osebne potrebe, torej, kaj od grafične kartice pričakuješ in kakšne kompromise si pripravljen sprejeti. Za FHD je izjemno zmogljiva grafična kartica, (v našem primeru) GTX 1080 Ti mnogokrat preprosto zgrešena investicija, saj bi enako igralno izkušnjo prejel za dosti nižji denar (pustimo redke izjeme). Osebno ravno ne veljam za grafičnega snoba, grafična podoba mi nikoli ni bila bistven element iger, v zadnjih letih še toliko manj. Tako ni nič čudnega če igro igram na srednjih nastavitvah in se ob tem smejem, kot otrok, ki prvič v življenju dobi belo čokolado (na low so novi špili velikokrat grdi in zapacani). Tako je v čevljih osebe, ki želi “največ za dani denar”, kjer ni pomembno ali si zelen ali rdeč, temveč je pomembneje, kaj mi za povrnitev investicije ponudiš.

Žal do večjih zmogljivostnih preskokov od prejšnjega prispevka ni prišlo, kvečjemu smo končno dočakali nižje cene, kar predstavlja priložnost za nakup. Tako ni nič čudnega, ko na polici GTX 1070 ogledaš pod 400€. Pa je nakup v trenutnem stanju najbolj moder? Nvidia je ravno v preteklih dneh predstavila novo serijo grafičnih kartic, ki na police prihajajo 20.9.. Sprva sicer samo visokokategornika RTX 2080 in RTX 2080 TI, ki te bosta olajšala za 900€ in več. Torej nakup starejše generacije vendarle ni popolnoma zgrešen, sploh, če jo ogledaš na razprodaji, do česar bo zagotovo prišlo.

Počitnice/dopusti se počasi zaključujejo in nemalo študentov in dijakov ima za sabo delovno poletje, saj so z namenom po nabavi/nadgradnji računalnika in nakupu novega telefona trdo garali pod žgočim soncem, če že niso prihrankov zapravili za oddih pod palmami tropskih krajev. Če si tukaj, te podzavest nedvomno opominja, da bo počasi nastopil čas za nakup nove grafične kartice in nedvomno si na pravem mestu za tovrstno početje.

Za lažjo predstavo bom na začetku dodal graf zmogljivosti v COD: BO4.

Daljše je boljše…

Vstopne grafične rešitve (~100€)

V prejšnjem prispevku sem dodal to kategorijo, v kateri se bo znašla cenovno ugodna grafična rešitev, ki bo sposobna poganjati tudi najnovejše igre. Zaradi normalizacije cen se tokrat spopadata GTX 1030 2GB in RX 550 2GB (4GB). Za okroglih 100€ se znajdeta ravno na meji uvrstitve v segment za igranje iger. Seveda, na njiju boš lahko poganjal veliko večino iger, pri zahtevnejših AAA naslovih pa zna izkušnja trpeti, vsaj dokler ne pristaneš na nizkih nastavitvah s 1366×768 resolucijo. Hej, od vstopnega razreda več niti ne moremo pričakovati. Za kaj več boš moral preveriti trg rabljenih grafičnih kartic, kjer bi kakšna GTX 960 ali R9 380X znala prinesti dosti boljše rezultate za podobno ceno. Pri nakupu rabljenih je potrebno biti nezaupljiv in pazljiv, saj se lahko hitro opečeš.

GT 1030 2GB GDDR5

Primerna za:
– tiste s praznimi denarnicami
– če ohišje podpira samo nizkoprofilne kartice
– igranje manj zahtevnih iger
– nižje resolucij od 1920×1080
– star in šibak napajalnik (ne potrebuje 6pin priklopa)

Za vsako ceno se izogni različicam z DDR4 pomnilnikom, ki so tudi do 25% manj zmogljive. Najbolj mikavna stvar za vse z malo starejšimi računalniki bo nedvomno popolna odsotnost 6 piskih priključkov. Kartica blesti predvsem pri resoluciji 1366×768, kjer brez težav prikazuje tudi najzahtevnejše igre. Pričakovano je potrebno nastavitve še vedno nekoliko prilagoditi, zlasti za gladko igranje na 60 sličicah na sekundo. Ob tem, da na 1920×1080 ne blesti, je vredno omeniti še odsotnost Nvidia Shadowplay tehnologije, ki je rezervirana za GTX serijo.

RX 550 2GB

– prazne denarnice
– manj zahtevne uporabnike
– lastnike FreeSyns zaslonov
– star in šibak napajalnik (ne potrebuje 6pin priklopa)
– pogojno prebavi 1920×1080

RX 550 je ena izmed cenejših AMDjevih grafičnih rešitev, ki so namenjene predvsem ljudem, ki pretežno igrajo manj zahtevne igre ali pa si dražje kartice v danem trenutku preprosto ne morejo privoščiti. Podpira AMD ReLive, po funkcijah enak Shadowplay, odlično za snemanje iger ipd. Na svoj račun pridete tudi lastniki FreeSync monitorjev, ki veljajo za cenovno ugodnejše od Gsync, saj jih RX 550 podpira in izkoristi. Čeprav porabi malo električne energije in ne potrebuje 6 pinskega priključka, žal ne dosega učinkovitosti zelenih tekmic. Govorimo sicer o 10%, kar je sila malo in večje teže pri izbiri ne bi smelo imeti.

Po ceni jo uvrščamo med GT 1030 in GTX 1050, kjer je tudi zmogljivostno. Poganja novejše igre na FHD, a brez prilagoditve grafičnih nastavitev ne bo šlo. Sem štejem občasno nižanje resolucije, zlasti za 50-60 sličic na sekundo. Naveza s cenovno ugodnim Freesync monitorjem se še kako obnese, saj je izkušnja znatno bolj tekoča.


Čeprav je na obeh mogoče igrati vse igre, se pojavlja vprašanje smiselnosti nakupa. Kartici preprosto ponujata osnovno zmogljivost, ki ju zlahka presežejo rabljene kartice z nižjo ali podobno ceno. Za dobrih 30-50€ več je moč dobiti GTX 1050 in RX 560, ki sta tudi do 90% zmogljivejši. Kartici seveda nista neuporabni, glede na ceno ponujata preprosto precej manj od le nekaj dražjih sorodnic. Če se v tvojem žepu resnično nahaja zgolj stotak, se raje ozri na rabljen trg. Popolnega zmagovalca preprosto ne morem razglasiti, saj kartici ponujata podobno zmogljivost (v nekaterih igrah je boljša ena, drugič druga), s tem, da je GT 1030 dobrih 15€ cenejša, RX 550 pa ima več spomina. V kolikor ne potrebuješ snemalnega orodja in si ne lastiš FreeSync monitorja je boljša izbira GT 1030, v nasprotnem RX 550.

Vredno se je ozreti še za Ryzen 2200G. Gre za procesor z integrirano VEGA grafično rešitvijo, ki je primerljiva z GT 1030 (sploh ob rahlem navitju), ob tem pa “brezplačno” prejmeš še zmogljiv procesor, vsaj za odštet denar

Povezana slika


FHD nezahtevnež (~150€)

Kategorija namenjena vsem igralcem, ki ne daste toliko na grafično podobo in visoke nastavitve, temveč želite uživati v gladki igralni izkušnji v željnih igrah. Še februarja lani je v razredu vodila RX 460 2GB, situacija pa se je od takrat nekoliko začinila. Tako sta se tokrat med seboj spopadli RX 560 4GB in GTX 1050 2GB.

GTX 1050 2GB (po novem tudi 3GB)

– dostojen 1920×1080 gaming
– Shadowplay in GSync podpora
– nezahtevni uporabnik
– šparovček
– zadostuje že osnoven napajalnik

GTX 1050 je na trgu že skoraj 2 leti, vendar kljub temu ne kaže starosti, zlasti na način, kot bi pričakovali. Kakšna zahtevnejša igra ji zna predstavljati izziv, v veliki meri pa težav ne bo. MSI-jevo različico sem si dobrih 6 mesecev lastil tudi sam. Gre za varčno in posledično izjemno tiho grafično, ki jo postopoma načenja 2GB spomina. Pred kratkim je na trg prispela nekoliko manj oskubljena 3GB različica, vendar cenovno ni najbolj smotrna investicija. Kakorkoli, velika večina jih ne potrebuje 6 pinskega priklopa, idealno za starejše ali manj zmogljive napajalnike, kajne?

RX 560 2GB (4GB)

– dostojen 1920×1080 gaming
– ReLive in FreeSync podpora
– na voljo v 2GB ali 4GB
– nezahtevni uporabnik
– ugodnejša od GTX 1050
– primerna za šibkejše napajalnike

Čeprav je RX 560 4GB na police prišla lani, gre v bistvu za prepakirano RX 460 iz 2016 s skoraj identično zmogljivostjo. Predstavlja eno izmed boljših izbir za lastnike FreeSync monitorjev, zlasti, ker tehnologija omogoča tekočo igralno izkušnjo z manj kot 60 FPS. Čeravno zmogljivostno malo zaostaja za GTX 1050 in porabi več energije, vsekakor ne zasluži odpisa. AMD je v eni izmed prejšnjih enačic gonilnikov dodal ReLive, ki je praktično enaka zadeva kot Shadowplay. Rdeč tabor ponuja večjo izbiro, RX 560 je mogoče dobiti tako v 2GB, kot tudi dražji 4GB izvedbi. Sam zaradi nižje cene priporočam nakup 2GB enačice, razen ob zanemarljivi razliki v ceni.


Kartici sta po zmogljivosti skoraj identični, v nekaterih naslovih zmaga ena, drugič druga. RX 560 je nekoliko bolj smiselna z vidika ekonomičnosti, saj so Freesync monitorji drastično cenejši od Gsync konkurentov, uporaba tehnologije pa odpravi marsikatero težavo manj zmogljivih kartic. Zmagovalka kljub temu ostaja GTX 1050. Na njej bo preverjeno mogoče igrati vse AAA naslove (vedno govorim o FHD – 1920×1080) na nizkih do visokih nastavitvah, brez znojenja napajalnika. Porabi namreč do 75W in za mnoge različice ni potreben niti noben dodaten 6 pinski priključek, saj se napajajo iz PCI-e reže. Če k temu prištejemo še nizke temperature in tiho delovanje, imamo zmagovalca.

Zmagovalec: GTX 1050 2/3GB


Gaming (~300€)

Manjši rudarji so končno zaprli svoje rudnike, hura. Ponovno rojstvo zlorabljanje kategorije, ko tisoče izmed kartic nikoli niso ugledale svetlobe dneva. Cene žal še niso popolnoma na ravni predkriznih, se jim pa vztrajno bližajo. Za razumen denar dobiš že GTX 1060 6GB ali RX 580 8GB, oz. za bolj varčne RX 570 8GB in GTX 1060 3GB.

GTX 1060 3GB

– odlična za 1920×1080
– poganja vse igre na visokih nastavitvah
– nizka poraba
– Shadowplay in GSync podpora
– 3GB spomina jo vse pogosteje omeji
– manj zmogljiva od GTX 1060 6GB

GTX 1060 6GB

– odlična za 1920×1080
– poganja vse igre na visokih nastavitvah
– nizka poraba
– Shadowplay in GSync podpora
– 6GB spomina je odlična kombinacija
– najboljši P/P v zelenem taboru (pri nakupu nove)

GTX 1060 je ena izmed najbolj priljubljenih grafičnih rešitev med gejmerji. Glede na zmogljivost in ceno se znajde v najbolj priljubljenem cenovnem razredu med 200€ in 300€. Nizka poraba jo naredi ekonomično izbiro za vse, ki imajo omejen proračun pri sestavi računalnika. Zmogljivost je tam, kjer jo pričakujemo – vse igre je sposobna poganjati na srednjih do visokih nastavitvah s 60 FPS, ki veljajo za zlati standard. Sicer je različica s 3GB nekoliko okrnjena in po zmogljivosti zaostaja za dobrih 10%, vse prepogosto jo načenja omejevati tudi manjko spomina, saj je grafično jedro dovolj zmogljivo, da bi ji pri Nvidii zlahka dodali vsaj še 1GB.

RX 570 4GB (8GB)

– cenovno ugodna
– FHD zmogljivost
– nekoliko višja poraba kot GTX 1060
– 4 ali 8GB spomina zadostuje za novejše naslove
– dobra zmogljivost na 1920×1080
– podpora FreeSync
– AMD ob nakupu RX 570, 580 in Vege prilaga (Strange Brigade, Star Control: Origins in
Assassin’s Creed Odyssey

RX 570 je bila izjemno priljubljena med kopači kovancev. Zaradi tega so bile do izpred konca maja praktično vseskozi razprodane. Pred temnim obdobjem kripto-rudarjenja je veljala za najboljšo kartico za zahtevano ceno, saj se jih je dalo dobiti za dobrih 200€. Na voljo je v dveh različicah in sicer 4 in 8GB. Sam se nagibam k prvi, saj 8GB trenutno težko upraviči precej višjo ceno. 4GB trenutno zadostuje in je dobra kombinacija z grafičnim jedrom. Žal so kartice nekoliko toplejše od Nvidia tekmic. Vredno je omeniti, da AMD ob nakupu grafične zraven podarja tudi tri igre, v skupni vrednosti 140€.

RX 580 4GB (8GB)

– cenovno ugodna
– FHD zmogljivost
– nekoliko višja poraba kot GTX 1060
– identična zmogljivost GTX 1060 6GB
– 4 ali 8GB spomina zadostuje za novejše naslove
– odlična zmogljivost na 1920×1080
– podpora FreeSync
– najboljši P/P v rdečem taboru
– AMD ob nakupu RX 570, 580 in Vege prilaga (Strange Brigade, Star Control: Origins in
Assassin’s Creed Odyssey

RX 580 še ne kaže starosti, pa šteje že 2 leti staro kartico. Po zmogljivosti je praktično enaka GTX 1060 6GB, s tem, da porabi več energije. Napram predhodnice RX 480 sicer kakšen FPS pridobi, gre pa za resnično minimalen napredek. Če so finance omejene lahko slednjo dobite za malček ugodnejšo ceno, s čimer ne izgubite skoraj nič. Ena izmed značilnosti Polaris serije so precej visoke temperature. Na svoji Sapphire RX 480 Nitro tako nemalokrat dosežem 79c, so pa tudi nekoliko glasnejše od povprečne GTX 1060. Tukaj seveda veliko vlogo igra izbira proizvajalca grafičnega hladilnika in PCB-ja, saj rezultati nihajo. Vseeno govorimo o več kot sposobni kartici. PUBG 60 FPS Ultra? Seveda, no panic, American.


Kartice so zmogljivostno znotraj 15%, kjer se FPS stopnjujejo z višjo ceno. Še vedno ne morem mimo neumnega poimenovanja Nvidie, ki marsikaterega neukega kupca preslepi z enakim imenom na 6GB in 3GB različici. Nikakor ne gre za identični kartici, ob manjku 3GB spomina je razlika tudi v številu CUDA jeder. To se pokaže na okoli 10-15% razliki v igrah, kar sicer ni ogromno, vseeno pa grenak priokus ostaja. Na drugi strani AMD nudi kar solidno izbiro z RX 570 in RX 580. Sam nisem ljubitelj tone grafičnega pomnilnika, ampak očitno živimo v dobi, kjer 4GB kmalu več ne bo dovolj, za novejše AAA naslove seveda. Tako moji izbiri ostajata GTX 1060 6GB in RX 580 8GB, ki sta zmogljivostno enaki, o izbiri bodo tako odločale osebne preference in monitor, ki ga imaš. Freesync je konec koncev kar nekaj cenejši od Gsync monitorja. Svoje doda tudi trenutna akcija s strani AMD-ja, kjer ob nakupu grafičnih kartic RX 570 in RX 580 prejmeš še aktualne igre v vrednosti 140€, kar P/P tehnico nagne v njihovo smer

Zmagovalca: RX 570 4GB in RX 580 8GB


(400-700€)

AMD Vego je dejansko mogoče ponovno kupiti!!! Tako je, če je bila vse od njenega izida to misija nemogoče, ko v globeli življenjsko pot zaključi tudi Tom Cruise. Izbira v trenutku postane večja, na voljo namreč nista zgolj GTX 1070, GTX 1080 in inferiorna GTX 1080 v obliki GTX 1070 TI, ampak še RX Vega 56 in 64. Noviteta (1070 Ti) ima nekaj Cuda jeder manj od 1080 in navaden (GDDR5 – brez x) grafični pomnilnik. Po zmogljivosti je za dobrih 15% hitrejša od 1070 in za 10% počasnejša od 1080. Nič neobičajnega ne bo, če boš morali za zmagovalko iz denarnice izvleči tudi do 550€, saj trg še ni popolnoma okreval. Vseeno bo tvoja igralna izkušnja odlična tudi na višjih ločljivostih, k čemur pripomore 8GB grafičnega spomina. Kljub zmogljivosti bo zaradi nizke porabe ostala tiha in hladna, vsaj dokler si je ne omisliš v prenosniku.

GTX 1070 TI

– dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo
– najbolj primerna za 2560×1440
– 4K izkušnja je sila oporečna
– nizka poraba
– podpora za Shadowplay in G-Sync
– SLI
– rahlo nadgrajena GTX 1070

GTX 1070 8GB

– najcenejša grafična kartica za 2560×1440
– pred sabo ima še nekaj let
– nizka poraba
– sposobna poganjati vse igre
– Shadowplay in G-Sync tehnoogija
– možnost SLI

GTX 1080

– Za 15% zmogljivejša od 1070 TI in 30% od 1070
– dobra izbira za 2560×1440
– 4K izkušnja je dobra, če si pripravljeni na nižanje nastavitev
– nizka poraba
– podpora za Shadowplay in G-Sync
– SLI
– GDDR5X pomnilnik, ki je nekoliko hitrejši od GDDR5

Vsaka izmed vesele druščine GTX 1070, 1070 TI in 1080 bi zlahka zmagala v tej kategorijo. Cenoven razpon je namreč nadvse primeren, kjer za nekaj procentov več tudi plačaš primerno višji znesek. Tako odločitev pade na cenovno razliko, preprosto vzameš tisto, ki je v tistem trenutku “cenejša”, razen če potrebuješ zmogljivost GTX 1080. Na FHD vse delujejo naravnost odlično, lahko bi celo rekel, da so jo, razen redkih izjem, prerasle. Zlahka jih lahko uporabiš na 2560×1440 ali celo 4k monitorju, zlasti na slednem bo potrebno nastavitve nekoliko prilagoditi.

AMD Vega 56 8GB HBM2

– dobra izbira za 2560×1440
– za 10% zmogljivejša od GTX 1070
– še vedno je ni mogoče dobiti za 400€
– 8GB HBM2 spomina
– Freesync podpora
– pakirana v paket z zanimivimi igrami
– višja poraba od konkurence
– AMD ob nakupu RX 570, 580 in Vege prilaga (Strange Brigade, Star Control: Origins in
Assassin’s Creed Odyssey

AMD Vega 64 8GB HBM2

– dobra izbira za 2560×1440
– po zmogljivosti ekvivalentna GTX 1080
– še vedno je ni mogoče dobiti pod 500€
– 8GB HBM2 spomina
– Freesync podpora
– pakirana v paket z zanimivimi igrami
– višja poraba od konkurence
– AMD ob nakupu RX 570, 580 in Vege prilaga (Strange Brigade, Star Control: Origins in
Assassin’s Creed Odyssey


Čeprav se Vegi v igrah obneseta dobro, cenovno (after mining era) še nista dorasli Nvidia karticam, ki so na “razprodaji”. Ob dobrem dnevu lahko namreč GTX 1070 dobiš za manj kot 340€, kar je kar 100€ manj od najcenejše Vega 56. Vse premorejo dovolj moči za 1920×1080, še več, v večini naslovov znajo ostati neizkoriščene (razen v primeru 144Hz monitorja). Zmogljivost se sklanja s ceno in kartice so izjemno dobro cenovno uravnovešene. Vseeno sam izbiram GTX 1070 Ti (dokler je od GTX 1070 dražja manj kot 70€). Ima ogromno navijaškega potenciala in mnogokrat preseže surovo tovarniško moč GTX 1080. 8GB spomina je definitivno varna vsota za naslednji 2 leti.

Zmagovalka: GTX 1070 TI 8GB


800€+ Nebo je meja!

Govorimo seveda o GTX 1080 Ti, ki na trgu žal nima konkurenta. Gre za monsteriozno kartico, ob držanju katere se ti lahko samo smeji. Prestiž ni poceni in zanjo bo potrebno odšteti med 650 in 900€, za kar lahko dobite že celoten gaming računalnik. Vendar – če preprek ni, jih pač ni kajne 😉 ? Pričakovano se ne bo pretirano zadihala v nobenem novodobnem naslovu (FHD), v kolikor si lastiš primerno zmogljiv procesor. Gre za praktično prvo grafuljo, ki je sposobna samostojno poganjati igre na najvišjih nastavitvah v 4K. Za ta dosežek si zasluži spoštovanje vsakega gejmerja. Od nakupa vas morda zna odvrniti zgolj nova Turing serija, ki na police prihaja čez dober mesec.

GTX 1080 Ti

– odlična izbira za 2560×1440 in 4K, oz. 1920×1080 144Hz
– najzmogljivejša potrošniška kartica ta hip
– 11GB GDDR5X pomnilnika
– sijajna v kombinaciji z G-Sync
– visoka cena


Pa je za nami še en prenovljen nasvetnik, vsaj kar se tiče trga grafičnih rešitev. Ali je njihov nakup smotrn glede na to, da že čez nekaj deset dni na policah pričakujemo novo RX 20xx serijo, katere devičnost bosta končali RTX 2080, RTX 2080 TI. Za cenejše alternative bo potrebno počakati še dodaten mesec ali celo več. Nekateri viri navajajo celo, da bodo nove kartice do konca leta nosile premijsko ceno, kar jih naredi manj privlačne od trenutne generacije za tavajoče med razprodanimi policami. Presenetila me je tokratna taktika Nvidie, kjer je resnično vse oglaševanje usmerila v Ray Tracing in 10x višjo zmogljivost ob uporabi te tehnologije. Že kakšen dan kasneje so na spletu zaokrožile govorice, da z uporabno te tehnologije niti RTX 2080 TI ni uspela zagotoviti tekočih 60 FPS. Kakorkoli, počakajmo na prve teste, kjer bo znanih več  konkretnih informacij.

V komentarjih nam zaupaj, kako bi se odločil, katero kartico si lastiš in ali bi v trenutni situaciji raje počakal na novo generacijo grafičnih kartic.

Za vse pripombe, vprašanja in popravke kontaktirajte avtorja na naslov: [email protected], oz. obiščite na naš Discord kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

    • Poznam, v bistvu je namenoma nisem vključil v nobeno izmed kategorij, ker tako RX 570 4GB in GTX 1060 3GB za nekaj večji vložek ponujata dosti boljšo igralno izkušnjo. Še zdaleč to ne pomeni, da je GTX 1050 TI slaba kartica. Nahaja se ravno na breznu, kjer je od GTX 1050 zmogljivejša za 15-20%, po drugi strani pa za GTX 1060 3GB zaostaja tudi od 50-100%, odvisno od naslova. 1050 TI je nekaj, kar bi morala že v osnovi biti GTX 1050, 2GB počasi postaja preprosto premalo.
      Strinjam se, da bi to lahko obrazložil tudi v članku, bom dopisal in vključil. Hvala za pripombo.

      • Hvala za pojasnilo. Meni osebno Radeon ne pride v poštev ker ima SolidWorks boost na Nvidia grafičnih karticah, načeloma nekatere funkcije sploh ne delajo na ostalih grafičnih karticah.
        Peace

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime