Gamescom 2014: EA se predstavi

EA je edini, ki nima svoje konzole in je še vedno imel svojo tiskovno konferenco. Vendar ga to ni ustavilo, da ne bi prikazal ogromno naslovov, ki naj bi izšli v prihajajočih mesecih.

Začelo se je z Biowarovim predstavnikom Aaryn Flynnom, ki je predstavil epsko fantazijsko igro Dragon Age: Inqusition. Za ta dotični naslov je oznanil, da je to “največji in nabolj ambiciozen projekt, ki so ga kadarkoli zgradili”.

Prikazali so dva filmčka iz igre; prvi je prikazal koordiniran  napad z še tremi pomagači na uničen grad, ki je poseljen z nemrtvimi kreaturami. Iz demota je razviden lep taktičen boj, zmešan z akcijsko igralnostjo, medtem ko je bil drugi filmček samo napovednik igre.

Nato je na oder stopil Abbie Heppe, ki je naštel nove lastnosti igre Titanfall: novi skupki map, nove mehanike in “Black Market”.

Pošten delež predstavitve si je odrezala NHL serija, ki je zelo popularna v Evropi. To je že 24. del serije NHL-a, ki vključuje nov nadzor ploščka, z izboljšano grafiko ter novim borilnim sistemom.

Seveda so bili tudi predstavljeni Sims 4, igra, ki prinaša ogromne denarce EA-ju. Predstavitev je vodil Peter Moore, ki je na odru odigral živo demo verzijo. Demo lahko sprobate tudi sami na sledeči povezavi. Za igranje boste potrebovali Origin račun, za katerega lahko preberete naša navodila.

Pokazali so tudi FIFO, kjer so napovedali najprej FIFA World ter seveda FIFO 15. Očitno bo v tej verziji predvsem poudarek na izboljšanju golmanov ter njihovega vedenja.

Star Wars: The Old Republic je po začetnem tržnem neuspehu prešaltala na F2P model in od takrat ima lepo bazo igralcev. Avgusta se ji približuje nov DLC, ki bo dodal možnost nakupa hiš in trdnjav ter tudi guildskih ladij. Zadeva se bo očitno lepo poklopila z novim delom sage Star Wars VII.

Iger iz MOBA žanra očitno ni nikoli dovolj in tudi tu ima EA pristavljen svoj piskerček. Dawngate pa zaenkrat ne izgleda preveč impresivno in težko se bo prebila na trg, ki ga zaenkrat obvladujeta izjemno popularna League of Legends ter Dota 2.

Bioware se je kasneje zopet vrnil na oder in oznanil edino novo originalno igro na EA-jevi konferenci: Shadow Realms. Jeff Hickam, vodja online oddelka pri Biowaru je govoril o “dinamičnem, kooperativnem 4 proti 1 gameplayu” , medtem ko se je v ozdaju rolal filmček, kjer so se mitični bojevniki bojevali z magičnimi stvori v sodobnem okolju. Igra bo izšla v epizodah, podobno kot The Walking Dead in naj bi prispela na PC-je naslednje leto. Alpha prijave pa so odprte že sedaj.

Na koncu so prikazali še utrinke iz novega dela Battlefielda: Hardline. Igra prikazuje protagonista, ki skuša s pomočjo pomočnika pobegniti iz ujetja. V demutu lahko vidimo uporabo orožja, skrivalnih mehanik ter drugih bojevalnih pripomočkov. Igra ima povsem drug tempo in igralnost od običajnih iger iz Battlefield serije, kar je precej presenetljivo.

 

To je bila zadnja koferenca za novinarje, tako da sedaj Gamescom tudi odprl vrata za običajne smrtnike, ki si lahko po mili volji ogledajo vse igre ter jih tudi preizkusijo. Seveda bomo o novih oznanilih in zanimivostih poročali tudi mi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime