Gamescom 2014: Sony se predstavi

Sony se je moral precej dokazati na svoji tiskovni konferenci. Moral je premagati svojega največjega tekmeca Microsofta, ki je imel konferenco pred njimi in je prisotne precej navdušila.

Najprej je na oder stopil Jim Ryan, vodja Sony Computer Entertainment Evropa. Najprej je povedal, da je Sony dosedaj prodal preko 10 milijonov PS4 enot po celem svetu, kar potrjuje Sony-jevo dominanco nad Microsoftom kar se tiče naslednjegeneracijskih konzol.

Nato se je spustil v debato glede indie naslovov v njihovi bazi, namenjeni PS4. Najavil je preko deset indie naslovov kot so The Vanishing of Ethan Carter, Volumes, Hollowpoint in Runemaster, ki so bili prvič prikazani prav na Gamescomu. Pridejo pa na njihove sisteme tudi igre, ki so bile prej dosegljive samo na PC-ju: DayZ, Paper Please, Snow, Qube in Esther One.

Nato so se začeli vrteti filmčki viskoprofilnih naslovov oz AAA igre.

Destiny bo imel eksluzivne večigralske mape, namenjene samo njihovim konzolam. Dobra novica je, da bojo ekskluzivne samo za določen čas, tako da bodo sčasoma prispele tudi na Microsoftove sisteme.

Prikazali so tudi nove prikolice za Tolkienov Middle Earth: Shadow of Mordor ( 3. oktober)

 

Nato je na oder stopil Konami, ki je prikazal filmček iz skrivnostne grozljivščine P.T. Kaj je ta igra dejansko bila si lahko preberete tu.

Nato je Hideo Kojima, oče igralne serije Metal Gear Solid, prikazal igralni filmček iz Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Seveda so vsi pričakovali nadmočen napovednik te viskopričakovane igre, vendar je večni šaljivec Kojima samo prikazal, kako se protagonist Snake tihotapi mimo sovražnikov, zamaskiran v škatlo.

Mimogrede, zadeva bo izšla tudi na PC-ju in sicer na Steam platformi.

Nato so napovedali tudi nekaj sprememb o sami strojni opremi PS4.

PlayStation 4 system software 2.0 bo prinesel možnost prenašanja filmčkov na YouTube, iskanje prijateljev ter nekaj novega: Share Play. Share Play naj bi omogočal lažje deljenje videopsnetkov ter verjetno tudi dosežkov (achievements) z drugimi. Ni bilo oznanjeno kdaj naj bi ta nadgraditev še prišla, vendar jo verjetno lahko pričakujemo kmalu.

Napovedan je bil tudi PlayStation Now, ki naj bi štartal v Evropi leta 2015 in sicer bo tu najprej beta testiranje, ki bo na voljo v Veliki Britaniji. Zagnali naj bi tudi PlayStation TV, ki bo omogčal igranje klasik iz PS Vite, PS Ona ter PS Classics na vašem televizorju (14. oktober Severna Amerika in 14. November Evropa).

Na koncu so prikazali še ekskluzive kot so Driveclub in Alienation ter Micheal Ancelov (Beyond Good and Evil) nov projekt Teraway Unfolded, zanimivo grafično avanturo z res zanimivo grafično obleko.

Tako, to je to iz Sony štaba in čeprav so prikazali ogromno odličnic iz indie področja, je bilo bolj malo napovedanih AAA naslovov. Vse to se seveda lahko še vedno spremeni, upamo pa da Sony ne spi na lovorikah zaradi dobre prodaje  PlayStationa 4. Navsezadnje niso prikazali niti enega naslova za ročno konzolo Vita, kar morda pomeni, da opuščajo ročne konzolice, na katerih zaenkrat še vedno vlada Nintendo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime