Kaj igrati v 2014/2015?

2013 je bilo zelo dobro leto za fene igričarskih užitkov. In možno je, da smo se igralci kar malo razvadili. Ampak leto je naokoli in gejmerji ne počivamo ampak želimo še!

Torej, kaj igrati v 2014/2015? Čaka nas vrsta dobrih in zanimivih naslovov. Eni navdušujejo z igralnimi izseki v napovedniki, drugi so preprosto nenavadni. Ker je izid novodobnih konzol za nami, se bo precej iger grafično ojačalo, tako da nas čaka vrsta zanimivih, nenavadnih in grafično slastnih špilov.

The Order: 1886

Tale eksluziva za Playstation 4 obeta, čeprav ni veliko znanega o sami igri.

Igrali bomo legendarnega kralja Arthurja ter njegove viteze vendar ne v tipičnem srednjeveškemu okolju. Špil bo dodal zgodbi kralja Arthurja dobro dozo znanstvene-fantstike ter fantazije.

Kretaivni direktor igre je izjavil, da skuša biti The Order čim bolj kinematografičen kar zna biti dobra zadeva ali pa slaba. Namreč veliko iger je začelo preveč oponašati filme, kjer je velika večina igranja sestavljena iz buljenja v vmesne sekvence, medtem ko je samo igranje postavljeno na stranski tir.

Upajmo, da jim je uspelo zadeti dobro ravnovesje in da ne bomo samo tiščali gobico za naprej, medtem ko bo igra vse drugo postorila sama.

20. februar za PlayStation 4

Destiny

Razvijalci originalne igre Halo imenovani Bungie so ujeli naš uč z krasnim artworkom za njihovo naslednje generacijsko igro Destiny.
Destiny je večigralska, znanstveno-fantastična streljanka v odprtem MMO svetu. Igralci bojo lahko izbrali svojo raso ter enega od treh bojevalnih razredov in se podali v boj.

Vendar to ne bo tipična MMO-jevka. Razvijalci raje uporabljajo izraz »deljen streljaški svet«. To pomeni, da igralci ne bojo videli drug drugega, ampak bo v igro vključen sistem za hitro združevanje igralcev iz celotnega strežnika, kjer bo igralce združevala igra sama.
Mnogo nenavadnih lastnosti, ki še niso precej jasne. Vendar Bungie do sedaj še ni razočaral, tako da pridno čakamo izid.

9. september za PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, naročite pa jo lahko tudi pri nas.

 

The Division

Še ena igra iz Ubisoftovega hleva je imenovana preprosto The Division.
Igra deli kar nekaj podobnosti z  Watch_Dogs. Je pa to večigralski RPG naslov, ki je postavljen v futuristično verzijo New Yorka.
Svet je padel v finančno depresijo globalnih razsežnosti. Izbruhnile so vojne, ki so prinesle katastrofalne posledice po celemu svetu. Rezultat je viden v porušenih zgradbah in srditem bojevanju na vsakem koraku. Igralec je postavljen skupino specialcev, imenovano The Division. Člani te skupine so zadolženi, da preprečijo vsesplošni kolaps New Yorka v kaos.
To pa bomo dosegli z sodelovalnim bojevanjem proti tolpam New Yorka. Organsko večigralstvo je glavna privlačnost tega naslova, kjer morajo biti vsi členi verige dovolj močni za preživetje.
Napovedniki so nas dosedaj pustili slineče pričakovane, ne samo zaradi igralnosti temveč tudi po zaslugi nadmočne grafike in svetlobnih učinkov.

Izid: enkrat 2015 za Xbox One, PlayStation 4 in PC

The Evil Within

Dobrega tretjeosebnega horrorja ni bilo na spregled že nekaj časa. Studio Betsheda se je zato odločil vriniti igralcem dozo strahu…

ki… jim je manjkala vse od originalnih Resident Evil iger.

The Evil Within sledi korakom detektiva Sebatiana Castellanosa. Skupaj s dvema partnerjema dobi klic o grozljivem umoru ter odhiti s polno paro na mesto zločina. Vendar gre seveda nekaj narobe in pade v past. Ko se zbudi, viseč kot šunka na verigi, medtem ko spodaj ogromna človekoidna postava seka trupla kot pri mesarju, mu seveda ni jasno nič Od tu naprej ga čaka spopad z morilskimi kreaturami v boju za preživetje.
Prikazani igralni izseki kažejo na brutalno avanturo, kjer bomo nabirali zaloge za preživetje, se odločali o boju ali pobegu ter kje bo potrebno uporabiti okolje v naš prid.
Slastno in brutalno!

Izid: 14. oktober 2014 za PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One in Xbox 360

Game of Thrones

Tisti, ki ste igrali Telltalovo serijo iger The Walking Dead ste z igro že verjetno seznanjeni. Vendar pa je ime Game of Thrones dovolj veliko, da vsak igralec ob njega omembi zastriže z ušesi.
Še bolj pa smo veseli, da je licenca padla v roke Telltalu, skupini talentov, znanih po svojih zgodbovno močnih igrah.
O igri ni znanega veliko, vendar če sklepamo po Telltalovih prejšnjih naslovih, bo šlo za grafično avanturo, kjer bomo morali sprejemati pomembne odločitve, ki bojo močno vplivale na nadaljni potek dogajanja.
Game of Thrones je vsekakor serija, kjer bo tak tip igralnosti kot doma. Politične spletke, vojne ter boj za oblast so značilnosti knjig in raj za nekoga, ki bi ob branju knjig, rad sam vplival na potek zgodbe.

Izid: enkrat 2015

Dragon Age : Inqusition

Dragon Age dobiva tretji del in po precejšnem razočaranju drugega dela, smo igralci previdni pri svojih pričakovanjih. Vendar pa si je tokrat Bioware vzel čas in po videnem sodeč, nas spet čaka en dober RPG.
Kaj nas čaka?
Razvijalci sveto prisegajo, da bo igra združila najboljše iz prevega ter drugega dela. Torej globoko taktičnost z modernim izgledom.
Prav tako naj bi bil svet dosti večji in bolj odprte narave, torej podoben Skyrimu. Glede na igralne izseke je podobnost s Skyrimom že malce prevelika a pustimo se presenetiti.
Igra bo predrugačila tudi mnoge aspekte prejšnjih iger. Romance med karakterji naj bi bile bolj organske (karkoli že to pomeni), prav tako pa bo opremljanje podanikov veliko bolj zanimivo. Kot primer naj navedem oklep, ki bo za igralca ene oblike, spet za sledilca druge. Moč naj bi jih bilo celo barvati in jih tako popolnoma prilagoditi našim potrebam.
Še ena zanimivost so utrdbe. Kot pripadnik Inkvizicije si bo moč postaviti utrdbo, ki nam do dajala razne bonuse kot so boljše bojevanje, trgovanje ali pa špijuniranje. Le-te pa bo potrebno tudi vzdrževati in celo dograjevati.
Lep spisek novosti in resnično lahko upamo, da se je razvijalec kaj naučil iz poraznih napak dvojke. Zdaj pa hitro ponovno preigrati prva dva dela, saj bo tretji del spet omogočal vnos shranjenih pozicij iz prejšnjih delov!

Izid: 18. november 2014 za  PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One in Xbox 360

Dying Light

Razvijalec Techland sicer nima dobrega repertoraja razvitih iger. Njihova prejšnja igra Dead Island je imela sicer navdušujoč napovednik, vendar se je kasneje igra izkazala za precej mlačno.
V Dying Light se spet vračamo k zombijem v odprtem svetu. Ima pa igra par zanimivih igralnih lastnosti.
Igralci bojo podnevi morali raziskovati široko mesto zaradi potrebe po zalogah hrane in pijače. Potrebno bo tudi najti sestavine za izdelavo orožij, saj pri zombijih lepa beseda pač ne zaleže.
Vendar ko pade noč, postanejo zombiji precej bolj nevarni in predvsem agresivni. Prav tako takrat na površje pridejo predatorji, posebej močna vrsta nemrtvecev.
Grafično igra obeta, še posebej navdušujejo svetlobni učinki ter učinki vetra. Upajmo, da so se razvijalci kaj naučili in nam dostavijo pošteno zombie klavščino.

Izid: 16. februar za PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One in Xbox 360

Everquest Next

Tretji del Everquesta se bo odcepil od naročninškega modela MMO-jev. V bistvu se bo odcepil od mnogo zakoličenih pritiklin MMO-jev.
Tu ne bo nobenih levelov oz stopenj. To bojo nadomestili ducati različnih bojevalnih poklicev, z ogromnim številom dodatnih sposobnosti.
Vsak karakter bo tudi imel svojo osebno zgodbo, kjer bo s svojimi odločitvami vplival na svet okoli sebe.
Igra bo prav tako imela močan fizikalni sistem, kjer bo interakcija z okoljem zelo močna. Končno bom v MMO-ju lahko nekaj razstrelil in bo zadeva ostala tudi razstreljena!
Igro se oglašuje kot naslednjo generacijo MMO-jev in vse te obljube razvijalcev vsekakor obetajo. Je pa zaskrbljajoče, da je od igre videnega zelo malo, s tem da je izid že letos. Upajmo, da izida ne prestavijo oz če ga že, naj porabijo ta čas kvalitetno za izpolnitev vseh igralnih obljub. Splača se počakati.

Izid: enkrat 2015 za PC in PlayStation 4

 

Witcher 3

O igri Witcher 3 smo že pisali, vendar si igra vsekakor zasluži omembo tudi na tej lestvici.

Na kratko bo Witcher 3 v vsakem pogledu izboljšan predhodnik. Igra bo bolj odprte narave, ozemlje bo kar 35x večje kot poprej, kar bo omogočalo ogromno ur igralnih užitkov.

Fantastična grafika spojena z odraslo štorijo kaže na to, da bo Witcher 3 resen kandidat za GOTY 2015!

Izid: 24 februar 2015 za Xbox One, PlayStation 4 in PC.

The Vanishing of Ethan Carter

Detektivka/grozljivka? Sem za!

V tem naslovu igramo detektiva, ki ima nadnaravno moč, da lahko na scenah umorov vidi v živo kako se je umor odvil.

Naša naloga bo najti izginulega fantiča z imenom Ethan Carter in do tam nas bo vodila pot, prepojena z trupli, čudnimi prebivalci ter nadnaravnimi bitji.

Igra izgleda slastno in naj bi izšla kmalu, čeprav manjka kar nekaj informacij. Upajmo, da to ni slab znak.

Izid: september 2014 za PC in PlayStation 4


Assassins Creed: Unity

Nov AssCreed izide kmalu in po ogledanem se serija končno razvija naprej.

Čeprav je bil Black Flag precej uspešen, ni dogajal vsem, še posebej ne tistim, ki jim ne dogajajo pirati.

Zato se serija zopet seli na trdna tla, točneje v Francijo sredi njihove revolucije.

O igri se govori v samih presežkih: večje ozemlje, več nalog, več vsega!

Zanimiv bo prenovljen bojni sistem ter seveda izboljšana grafika. Omogočeno naj bi bilo tudi sodelovalno večigralstvo, česar prej v seriji ni bilo.

Izid: 28. oktober za PC, Xbox One ter PlayStation 4

 

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime