Bloodbourne, nova igra ustvarjalcev Dark Souls serije

Na Gamescomu je bilo mnogo iger, ki so očarale oko in zajele našega duha.

Velikokrat pa zastrižemo z ušesi, ko je najavljena kakršnakoli ekskluziva, saj vemo, da bo za preigranje nujna nabava točno določene konzole.

Bloodbourne je igra, ki nastaja pod taktirko Hidetaka Miyazakija. Nikoli slišali? Možakar je vodil razvoj iger Demons Souls ter Dark Souls. Zdaj veste.

Na Gamescomu so prikazali nov, 6-minutni igralni filmček, ki prikazuje predvsem bojni sistem. Orožja so predrugačena in prav vsako mahalo smrti se lahko predrugači z pritiskom gumba. Kar je bil včasih preprost meč, postane elegantna mačeta. Ali pa rezilo meča premaknemo na konec palice in ga preoblikujemo v koso. Tako ima prav vsako orožje svoj občutek in se prilagaja igralčevim željam, namesto da bi se on prilagajal orožju.

Vpeljali naj bi tudi nova strelna orožja in sicer puške. Orožje sicer povsem sovpada s tem novim viktorijanskim vzdušjem, vendar je bilo mnogo igralcev zaskrbljenih nad kampiranjem sovražnika od daleč. Skrbi so bile odveč. Pušketine bodo zelo šibke in bodo namenjene “stunnanju” (omotičnosti) sovraga, tako da bo za resno škodo še vedno stvarem stopiti bolj blizu.

Igra bo vzpodbujala veliko hitrejši ter bolj napadalen gameplay. Primer tega je izguba zdravja. Ko nas grdoba med svojim zamahovanjem začopati, igralec ne izgubi takoj zdravja ampak le-to preide v začasno izgubo, ki počasi izginja. Če pa medtem grdobo napademo, se nam zdravje spet obnovi. To naj bi preprečevalo pasivnost in omogočalo hitrejšo igralnost.

Zanimiva ideja, bo pa zadeva šele v praksi pokazala svoje pluse in minuse.

Seveda bo v špilu tudi online boj med igralci (PvP) o katerem pa vemo samo to, da bo notri in naj bi se “brezšivno” spajal z igranjem. Karkoli že to pomeni.

Vsekakor igra izgleda zelo zanimivo, nove igralne mehanike pa kar kličejo po preizkušanju.

Datum izida še ni napovedan, vendar naj bi bil izid enkrat v 2015 in sicer samo za konzolo PlayStation 4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime