Assassin’s Creed: Igra za pare?

Večino iger iz dobro poznane Ubisoftove franšize Assassin’s Creed kakopak kupijo moški, a to še zdaleč ne pomeni, da ženske ne dobijo koščka akcije, ki jo ponuja igra, raziskava kaže, daleč od tega. Ubisoftov izvršnik Allan Corre je zaupal Wall Street Journalu, da so študije pokazale, da pari, ki si kupijo igro to tudi igrajo skupaj.

Bi s svojim dekletom igrali Assassin's Creed?

Povedal je takole: “Na to temo smo naredili nekaj raziskav in presenetljivo, ugotovili smo, da se veliko parov zabava z igrami kot so Assassin’s Creed in podobne kar skupaj.” “Čeprav veliko večino iger kupijo moški, je ne igrajo “samo” oni.” je še dodal.

Ideja vsekakor ni tako slaba, kajne?

Po zadnjih podatkih ESA (PDF v angleščini) je kar neverjetnih 48 % igričarjev, oziroma, da se bolje izrazim, igričark ženskega spola. In še to: ženske, stare 18 ali več let zajemajo veliko večji kos pite (36 %) vseh igričarjev, kot fantje, stari 18 ali manj let (17 %). Zanimivo, mar ne?

Smo mogoče le dobili dokaz, da tudi ženske rade posežejo po igrah?

Prav tako je tema o vključevanju ženskih likov v igre letos kar vroča, še posebej po tem, ko je Ubisoft najavil da v igrah Assassin’s Creed Unity in Far Cry 4 ne bo možnosti igrati z ženskim likom. Mnenja o tem so seveda preplavila njihove forume in veliko komentarjev označuje, da so pri Ubisoftu nepravično izločili ženske like, medtem ko drugih “ni sram” uporabiti le-te.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime