Kratek predogled: Pillars of Eternity

Igra Pillars of Eternity je pred kratkim vstopila v odprto beto zato je prav, da tudi nekaj napišemo o njej.

PoE razvija priznani razvijalec Obsidian Entertainment (pod pasom ima naslove kot so Baldurs Gate, Planescape Torment, Fallout: New Vegas) kar je seveda dober prerok za dobro RPG igro. 

Že od začetka so se namenili ustvariti dostojnega naslednika Baldurs Gate serije ampak založniki za njihove želje žal niso imeli posluha. Zato so se namenili na Kickstarter, kjer so s pomočjo fundacij zbrali zadostno količino denarja za tale projekt.

PoE bo zatorej polnopravni RPG, z izometrično kamero tako kot naslovi iz zlate dobe RPG-jev. To pomeni mnogo čvekanja z okoliškimi prebivalci, opravljanja različnih nalog ter bojevanje  s pomočjo kompanjonov.

Čeprav svet ne bo temeljil na okolju Dungeons & Dragons, bo okolje še vedno visoko fantazijsko. Na odpravi se nam bo pridružilo do pet pomagačev različnih ras in poklicev, ki vsi po vrsti spominjajo na prej omenjeni D&D.

pillars of eternity beta

In kakšni so vtisi iz bete?

Igra ponuja res obširno kostumizacijo igralnega lika, kar bo raj za vse privržence igranja domišljijskih vlog. Zaenkrat je izbira še precej omejena vendar sem prepričan, da bo v končni verziji zadeva pošteno nadgrajena.

Grafično je špil zadvovoljiv in seveda močno spominja na Baldurs Gate. Vizualno bi lahko teksture še marsikje popravili, še posebej iztopajo rahlo nepodrobni liki. Če je to problem samo omejenih tekstur bete nevemo, saj igra ne ponuja prav nikakršnih grafičnih nastavitev, razen spreminjanja resolucije.

V oči pa precej bode neroden boj, ki je zelo zmeden. Ko enkrat napademo nasprotnika je v gruči tepeža težko razbrati kje se sploh nahajamo, kaj šele po komu moramo udrihati. Razvijalce na temu področju čaka še kar nekaj dela in upajmo, da jim zadeve uspe popraviti do zime 2014, ko naj bi igra tudi izšla za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime