Witcher 3 – težave z optimizacijo?

Razvijalci igre The Witcher, CD Projekt Red so se odzvali zadnjim podatkom, da igra The Witcher 3: Wild Hunt naj ne bi delovala v načinu 1080p (Full HD) na platformah PS4 in Xbox One.

Kot pravi Tomasz Tinc, njihov marketinški manager, se trenutno močno trudijo, da bi lahko igro močno optimizirali in iz nje stisnili največ na vsaki konzoli. Povedal je tudi, da seveda igralci pričakujejo trdne podatke o ločljivosti in sličicah na sekundo, a je dodal, da teh podatkov pred končano optimizacijo igre ne more podati.

Igra se trenutno močno optimizira

CD Projekt Red so že v intervjuju na Gamescomu povedali, da po njihovih pričakovanjih igra ne bo delovala v načinu 1080p, seveda pa se trudijo doseči čimveč. Kot so zatrdili, bo THe Witcher 3 optimiziran do te mere, da bo deloval na najmanj 30 sličicah na sekundo, kar je več kot znosno.

Nov pogon bo prinesel veliko novosti, še posebej vizualnih

To ni prvič, da se je začelo glasno govoriti o tem, da nova paradna konja podjetij Sony in Microsoft ne bosta mogla prav poganjati najnovejše igre. Aprila je ruska stran zatrjevala, da bo PS4 različica igre tekla pri 900p, različica na Xbox One pa 720p. Seveda so to razvijalci zanikali in dodali, da so to le govorice. Že naslednji mesec pa je izvršni direktor Marcin Iwinski povedal, da obstajajo velike možnosti, da bo igra na Sony-jevi platformi delovala “rahlo” bolje.

Še posebej zadnje čase, je veliko govora o tem, da odmevnejši naslovi delujejo nekoliko bolje na PS4 kot na njegovem konkurentu, Xboxu One. Nazadnje, ko je bilo govora o tem se je razvedelo, da je Microsoft razvijalcu iger Blizzard “ukazal”, da morajo igro Diablo III optimizirati tako, da bo na Xbox One delovala v načinu 1080p, kot na PS4.

The Witcher 3: Wild Hunt naj bi izšel že letos, vendar so razvijalci ta datum zamaknili na 24. februar, 2015, ko naj bi igra izšla za vse platforme, PC, PlayStation 4 in Xbox One. Spodaj si lahko ogledate 37-minutni video posnetek, ki prikazuje uvod v igro in seveda najpomembnejše, sam gameplay.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime