Pozitivne lastnosti igranja videoiger

Dandanes, še posebej v medijskem prostoru, igrajo igre vlogo dežurnega zlobca. Velikokrat se znajdejo na zatožni klopi, kot razlog nasilja mladih v družbi ali pa jih povezujejo kar z raznimim umori.

Prav tako velikokrat slišimo, o zasvojenosti z raznimi igrami kot so npr. World of Warcraft ter kako taki naslovi spremenijo ljudi v živeče zombije.

Seveda se v vseh teh trditvah skrivajo zrna resnice in kot vsaka stvar na svetu, ima medalja dve plati; slabo in dobro. Vendar se o dobri plati v medijih ne razpišejo velikokrat, saj je bolj zanimivo poročanje o negativnih stvareh.

K sreči smo med brskanjem po vsemreži naleteli na zanimivo spisano študijo, ki nam razloži veliko temeljnih vprašanj, ki se tičejo video-igralništva:

  • kaj so videoigre?
  • zakaj jih igramo?
  • kakšne so prednosti igranja iger?
  • ali dobro vplivajo na same možgane in oči?
  • socialne koristi
  • zdravljenje bolezni (depresija)

Avtor, ki sliši na ime Samo Zavašnik, se je v vse omenjene tematike poglobil kar dovolj globoko, da izpadejo odgovori zadovoljivo in ne preveč komplicirano, tako da branje postane užitek in se ne mućimo z kompleksnimi izrazi.

Tako da le vržite uč na njegovo stran ter si vzemite par minut za branje tega izredno zanimivega članka.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!