Amazon kupil Twitch

V ponedeljek je odjeknila novica, da je popularno stran Twitch, kjer lahko igralci spremljajo druge med igranjem iger v živo, kupil Amazon in sicer za vrtoglavih 970 milijonov dolarjev. Novica je še bolj presenetljiva, saj naj bi bil Google tik pred prevzemom Twitch strani in to celo za višjo ceno ampak so se lastniki portala odločili raje za Amazon.

Seveda nikomur ni bilo jasno, zakaj bi Amazon, podjetje, ki se ukvarja predvsem s prodajo, odločilo za nakup Twitcha.

Na tem mestu je dobro vedeti nekaj stvari o Twitchu ter zakaj bi bil nakup le tega dobra investicija.

Twitch je imel samo v mesecu juliju 55 miljonov unikatnih obiskovalcev in vsi ti obiskovalci so si ogledali čez 15 bilijonov minut posnetkov, medtem ko vsebino za gledanje ustvarja okoli milijon igralcev. Lepe številke kajne?

Ampak očitno številke niso bile glavne pri prodaji podjetja Amazonu.

Twitchov CEO Emmet Shear je povedal takole: “Ko sem se pogovarjal z Amazonovim VP-jem Mike Frazzinijem, sem odkril, da si naši dve podjetji delijo isto vizijo. Imamo tudi podobno razmišljanje. Amazon razmišlja in rešuje probleme na isti način kot mi pri Twitchu. Razmišljajo o temu, kako zgraditi stvari za svoje stranke in kako to početi na dolgi rok. Prav tako mi je všeč, da  bomo pod Amazonom ostali isto podjetje. Ostal bom CEO, obdržali bomo svoje pisarne, kulturo in strategijo.”

Kakšne točno bojo posledice prodaje Twitcha zaenkrat ne ve še nihče, upamo pa, da bojo vse te silne denarce vložili v nadaljni razvoj portala.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime