Avtor Flappy Birda obtožen plagiatorstva?

Dong Nguyen, avtor zasvojljive igrice Flappy Bird je bil spet obtožen plagiatorstva. Jabolko spora je bila tokrat njegova igra Swing Copters, ki naj bi bila po načinu igranja precej podobna igri Bog Racer. V obeh igricah moramo za premikanje tapkati po zaslonu, obe imata podobno slabo narejeno zaznavanje trkov, sicer pa sta si tematsko in vizualno precej različni.

Razvijalci igre Bog Racer so Nguyenu v odprtem pismu zagrozili z zahtevo o umiku njegove igrice iz trgovin z aplikacijami. Napisali so še, da se zavedajo da njihove možnosti za uspeh pri tem dejanju niso precej velike, zato prosijo za podporo vseh, ki se strinjajo z njimi. Avtor Flappy Birda se zagovarja, da je z razvojem svoje igre začel že februarja letos, mnogo pred julijem ko je bila izdana Bog Racer. Trdi da je podobnost med načinom igranja zgolj naključna ter da sta si igri zelo različni.

Spomnimo, Dong Nguyen je igro Flappy Bird po izjemnem uspehu umaknil iz trgovin iz aplikacijami, kot razlog pa navedel da tega ne zmore več prenašati. Ob tem so se pojavile različne govorice, da naj bi bila tudi ta igra precej podobna Nintendovemu Super Mariu in da je to pravi razlog umika velike uspešnice, ki je zasvojila množice po vsem svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime