Zastonj antivirus programi: Microsoft Security Essenitals proti AVG Free Antivirus

Kot zavedni uporabniki računal, se prav dobro zavedamo kako pomembna je zaščita pred malignimi virusi ter škodljivo kodo, ki plava po medmrežju.

Na internetu imamo ogromno število antivirusnikov kjer so nekateri plačljivi, nekateri pa povsem zastonj.

Na tem zastonjskem področju sta zadnje čase najbolj uspešna in popularna Microsoft Security Essentials (MSE) in AVG Free Antivirus. Spodaj vam bomo opisali kratko primerjavo med tema dvema, da si boste lažje izbrali svojega zaščitnika.

 

avg zaščita
AVG Free Antivirus
microsoft-security-essentials
Microsoft Security Essentials

MOŽNOSTI:

Opcije in možnosti obeh programov so precej obsežne.

AVG ponuja zaščito pred raznoraznim škodljivim malwarom in spywarom. Vsebuje tudi LinkScanner tehnologijo, ki se integrira z vašim brskalnikom, ta pa skenira in pregleduje vse obiskane strani. Ponuja tudi možnost zaščite na socialnih straneh (Facebook), kjer so je zadnje čase razpasla raznovrstna škodljiva koda.

Po drugi strani MSE ne ponuja integrirane zaščite v brskalniku ampak sodeluje z že vgrajeno zaščito v samem brskalniku. Po funkcijah ponuja osnovno zaščito pred škodljivo kodo in ima tudi zaščito pred piratsko programsko opremo.

 

ZAŠČITA:

Oba programa nudita realno-časovno zaščito pred virusi in drugo škodljivo kodo in imata lahke načine posodabljanja. Je pa pri obeh še nekaj prostora za izboljšave pri zaščiti.

 

OBREMENITEV SISTEMA:

AVG Free Antivirus je že dlje časa na tržišču, vendar je Microsoft razvil program, ki se (skorajda) brez opazne obremenitve sistema zlije v ozadje sistema in ga praktično sploh ne opazimo. MSE ima tudi lepši in bolj prijazen uporabniški vmesnik.

 

SODBA:

Oba antivirusnika sta zelo dobra za ceno, ki jo ponujata.

AVG Free Antivirus je boljši pri ročnem skeniranju, je pa MSE pisan na kožo neizkušenim uporabnikom, saj se tako poveže s sistemom, da včasih pozabimo, da je sploh nameščen. MSE ima tudi prednost, da je že privzeto nameščen v najnovejšem operacijskem sistemu WIndows 8, kar je spet pisano na kožo neizkušenim uporabnikom.

Treba pa si je zapomniti dve stvari.

Prvič, nameščen imate lahko samo en antivirusnik, saj se v naspotnem primeru programa znata “stepsti” med sabo, kar zna povzročiti probleme pri delovanju operacijskega sistema.

Drugič, tudi najboljši antivirusnik ne more zaščititi človeške neumnosti. Brskanje po internetu je zabavno ampak tudi tu je potrebna doza zdrave pameti. Ne prenašajte sumljivih datotek, ne klikajte sumljivih povezav ter za Božjo voljo, ne kliknite povezave na Facebook, ki vam zagotavlja vaše gole slike v polomljeni slovenščini!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime