Kaj vse vemo o FIFI 15?

Kot vsako leto, EA tudi letos izdaja novo verzijo svoje zastavonošne serije sportščin, FIFA 15.

In kot vsako leto, so na sporedu popravki ter izboljšave, ki igro vsako leto še bolj približajo realizmu ter hkrati ohranjajo zabavnost.

Pa poglejmo kaj bo novega v letošnji inačici.

FIFA 15 naj bi letos dala velik poudarek na emocijah igralcev za bolj verno ter avtentično izkušnjo nogometa.  Publika oz navijači bodo pridobili na poligonih ter izgledali precej bolj življensko, vsak stadion pa bo mel svojo atmosfero, tako da bo moč slišati znane navijaške pesmi na Old Traffordu ali pa Anfieldu, kar bo vsekakor pripomoglo k vzdušju.

Igralci bojo reagirali na svojo igro bolj čustveno; bodisi bodo pokazali vidne, jezne emocije ob zgrešenem strelu ali pa se huronsko veselili uspešnega zadetka. S tem bo roko v roki hodila izboljšana umetna pamet nogometašev, saj bojo soigralci sedaj veliko bolj koristni na igrišču. Včasih bodo igrali bolj agresivno, poskušali narediti prostor v napadu in rezultat naj bi bila veliko bolj nepredvidljiva ter dinamična igra. Prav tako to pomeni, da bo računalnik konstanto spreminjal svojo taktiko igranja in se vseskozi prilagajal igralcu.

Obrambna igra bo prav tako pridobila na moči, saj so se razvijalci osredotočili na “tackling” oz odvzem žoge. V FIFA 14 se je vse prevečkrat zgodilo, da obrambni igralci ob prevzemu žoge, le te niso bili možni predolgo obdržati pri sebi, saj so tudi pri perfektnem “tacklu” predolgo obležali na tleh. Letos naj bi se pobrali veliko hitreje, kar naj bi tudi malce pohitrilo igro.

Tempo ter vzdržljivost bosta letos imela veliko večji poudarek pri igranju, tako da bodo tisti igralci, ki jim manjka tempa (“pace”) ampak dobro obvladajo žogo, še vedno koristni pri odločitvi tekem.

Seveda bodo izboljšave tudi na grafičnem oddelku, z izboljšanimi teksturami ter boljšo animacijo igralcev. Izboljšana naj bi bila tudi fizika žoge, ki naj bi tokrat poskakovala še bolj realistično.

Čas je, da nekaj povemo tudi o samih igralcih. EA je izdal serijo prikolic, ki prikazujejo več o igri.

Najprej je tu prikolica za prikaz novih “skill moves”, kjer fuzbaler Chelsea, Eden Hazard, prikazuje veščine v pravem življenju ter v igri:

Vas zanima, kateri igralci so si letos prislužili pet zvezdic?

Fifa 15
FIFA 15

Tako imenovani “five-star skillers” so zmožni izvesti tudi najbolj komplicirane manevre in jih je preko trideset. Najbolj znani imena med njimi pa so: Cristiano Ronaldo, Franck Ribery, Neymar ter Nani, prisotne pa so tudi legende kot so Pele ter Jay-Jay Okocha. Zanimivo, da med njimi ni Messija.
Celoten seznam si lahko ogledate tukaj.

Moč si je prebrati tudi o top 20 golmanih v FIFA 15

fifa 15
FIFA 15 Golmani

Najboljši golman, z ratingom 90, je letos vratar Bayerna Manuel Neuer, sledi mu Belgijec Thibaut Courtois, na tretjem mestu pa je Petr Cech. Ostali, ki so še prispeli na to listo so Hugo Lloris, David De Gea, Iker Casillas in Tim Howard. Za celoten seznam oddeskajte semkaj.

Kdo pa je najhitrejši?

FIFA-15
FIFA- 15 NAJHITREJŠI IGRALCI

23 letni Mathis Bolly, ki igra za nemško Fortuna Düsseldorf, je najhitrejši igralec v letošnji FIFI, saj ima tempo lastnost kar na 97. Drugi je  Arsenalov Theo Walcott (96) in Parmin Jonathan Biabiany (96). Seveda pa so na seznamu tudi druga imena kot so Real Madridov  Gareth Bale (94 pace) in Cristiano Ronaldo (93 pace), Borussia Dortmund-ov Pierre-Emerick Aubameyang (95 pace), Al-Ittihad’s Fahad Al-Muwallad (94 pace), Seattle Sounders-ov DeAndre Yedlin (93 pace)  in Liverpoolov Raheem Sterling (93 pace).

Sedaj nam pa ne preostane drugega kot potrepežljivo čakati na izid igre, ki se bo v Evropi zgodil 25. septembra. Za neučakance je na voljo demo, ki ga je moč sneti na Originu. Za igranje boste morali prenesti origin klient, navodila za namestitev pa najdete tudi na naši strani.

Igro pa je moč prednaročiti tudi že pri nas in to po res nizki ceni, tako za PC kot za konzole in sicer tule.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime