Skywind – mod, ki bo prenesel Morrowind v Skyrimov motorček

Skywind, nekomercialna, oboževalska modfikacija za PC verzijo The Elder Scrolls V: Skyrim, je dobila novo vsebovno posodobitev, verzije 0.9.5.

Za tiste, ki s projektom še niste seznanjeni, je Skywind modfikacija Skyrima, ki namerava prenesti celotno predhodno igro iz Elder Scrolls sage, Morrowind, v sodobno grafično preobleko, ki trenutno poganja Skyrim.

Kot pravi glavni razvijalec projekta, je 0.9.5 največja nadgradnja, ki so jo dosedaj spočeli v tem projektu. Čeprav bi človek po tej številki pričakoval skorajšnji izid 1.0 verzije (torej končne verzije), razvijalec zatrjuje, da temu ni tako:

“Zadnja razvijalska verzija je končno nared! Oglejte si najnovejšo nadgradnjo Skywinda (verzija 0.9.5). Ta inačica ni za splošno javnost in tudi ne pomeni, da je blizu izid igre. To je naša največja nadgradnja dosedaj in zelo smo veseli z delom, ki smo ga vložili. V projektu napredjuemo, vendar je pred nami še ogromno dela.”

Če želite preizkusiti Skywind, so tu navodila s strani razvijalcev:

“Potrebovali boste kopijo igre TES III: Morrowind, skupaj z dodatkoma Bloodmoon in Tribunal. Plus TES V: Skyrim seveda. Točne datoteke, ki jih boste potrebovali ter celoten postopek namestitve pa si lahko ugledate tule.”

Skyrim mod
Skywind, mod za igro Skyrim

Zadeva vsekakor izgleda obetavno in razvijalci so si zadali precejšen zalogaj, ki ga ni lahko prežvečiti. Je pa zaskrbljajoče, da so taisti avtorji v preteklosti že preizkusili podobno zadevo. Morroblivion je bil poizkus , da prenesejo Morrowind v Oblivionov motorček, vendar so zadevo opravili polovičarsko in kasneje projet opustili zavoljo Skywinda. Upajmo, da se zgodba ne ponovi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime