Baterija v vašem prenosnem računalniku

Sedaj, ko se vedno bolj uporablja prenosne tehnologije, od pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnikov in podobnih zadevščin, se velikokrat seveda vprašamo po avtonomiji baterije. Vendarle brez nje naprava seveda ne omogoča svoje osnovne funkcionalnosti – prenašanja.

Vsak lastnik prenosnega računalnika si želi, da bi njegova baterija delala čim dlje in čim bolje, seveda pa se njena učinkovitost velikokrat močno poslabša ravno kmalu po izteku garancijskega obdobja, zato vam tu predstavljam nekaj nasvetov, kako preprečiti prehitro obrabo baterije:

  • Če imate računalnik pretežno doma in ga ne prenašate ravno veliko, je najbolje, da je računalnik priključen direktno v el. omrežje, baterija pa je iztaknjena. Preden iztaknete baterijo, pa se seveda prepričajte, da je računalnik popolnoma ugasnjen. Baterije namreč ne smemo nikoli iztakniti med delovanjem. Čeprav se v praksi po navadi ne zgodi ničesar, se baterija ali računalnik vseeno lahko ob tem poškodujeta.
  • Če računalnika dlje časa ne boste uporabljali, baterijo napolnite do 100 odstotkov, popolnoma ugasnite računalnik in iztaknite baterijo.
  • Če želite, da bi baterija zdržala res dolgo pa je nikoli ne izpraznite na manj kot 20 odstotkov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime