Call Of Duty: Advanced Warfare – recenzija

Večina dolgoletnih igralcev dobro poznane franšize Call Of Duty, jo že nekaj časa ocenjuje za površno narejeno, ponavljajoče se delo. A je Advanced Warfare kaj drugačen? Poglejte video:

Uradni trailer:

Igranje same igre:

Čeprav takoj opazimo, da gre za navadno prvoosebno “streljačino”, nas tu pa tam marsikatera stvar lahko še kako preseneti. Igro so namreč tokrat prvič prepustili Sledgehamer Games, kar lahko takoj opazimo, saj so uporabili čisto nov motor in zvok naredili iz nič. Po lastnostih o samem delovanju igre se je franšiza približala Battlefieldu, saj ima sedaj močno izboljšan zvok in tudi nekaj več grafičnih bonbončkov, še vedno pa ni ravno najbolje optimizirana, saj je zelo požrešna, še posebej kar se tiče porabe sistemskega pomnilnika (na mojem računalniku, ki ima vgrajenega 8 GB ga igra potroši vse tja do 6 GB).

COD:AW - slika 1

Sama igralnost se ni spremenila kaj dosti. Večje razlike so nov prikaz nabojev, granat in podobnega ter seveda Ekso-obleke. Prejšnji deli so namreč uporabljali standarden prikaz na zaslonu, Advanced Warfare pa uporablja naprednejši hologramski prikaz (število nabojev in granat se prikazuje na/ob orožju). Ekso-obleke so novost v franšizi. Gre za nekaj podobnega kot Crytekove obleke iz franšize Crysis, ki so sicer malo manj dodelane.

COD:AW - slika 2

Igra ima tudi dve novi vrsti orožij: laserske in energijske. Slednje se ob uporabi ne izpraznijo kot običajen nabojnik ampak delujejo nekaj sekund, potem se pregrejejo in čez nekaj časa jih spet lahko uporabimo. Seveda ni potrebno porabiti celotnega cikla naenkrat, kar pomeni, da omogoča konvencionalno pol-avtomatsko in avtomatsko streljanje.

COD:AW - slika 3

Prav tako pa so razvijalci pripravili nov večigralski način, kako izgleda si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku:

Kot je opaziti, kaj preveč o novem Call Of Duty-ju ni za povedati. Čeprav je bilo v igri nekaj novosti se preveč ne razlikuje od prejšnjih delov. Igro poživi nov pogon, ki ima sedaj izjemen zvok, sama optimiziranost in igralnost pa ostajata dokaj enaka. Novost prinašajo še nove oblike orožij, igro pa dodatno popestrijo še ekso-obleke, ki igralcu ponudijo nekaj “supermoči”. Zgodba v igri ni kaj preveč poudarjena, vendar lahko pri tem opazimo novost: med posameznimi misijami se prikažejo krajši izseki, ki povezujejo časovne preskoke med njimi.

Jaz sem v veliki dilemi o tem, ali je Call Of Duty: Advanced Warfare prikazal dovolj napredka v primerjavi s prejšnjimi deli. Seveda ima igra kar nekaj zanimivih novosti, še vedno pa tu ostajajo težave, kot so slabo izkoriščanje sistemskih sredstev. Kaj vi mislite o tem?

Kot smo bili navajeni od prej, je omenjena igra izšla za platforme PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One in Xbox 360. Seveda pa lahko igro za vse platforme po najnižjih cenah naročite tudi pri nas!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime