Prvi emulator PlayStation 3 konzole za PC

Leto 2014 je bilo prelomno na strani raznih emulatorjev konzolnega hardwara. Najprej je Dolphin, vele-znani emulator Nintendovih konzol, torej Gamecuba ter Wii-ja, močno pridobil na uporabnosti ter zloščil poganjnje iger skoraj do perfektnosti. Kasneje pa je napočil pravi preobrat: nastal je prvi emulator konzole PlayStation 3.

Emulator nosi malce zmedeno ime RPCS3 in je zaenkrat v precej zgodnji fazi razvoja. Pozabite na igranje Red Dead Redemptiona, saj je emulator na začetku bil zmožen pognati le eno igro imenovano Arkedo Series – 02 Swap!

Ampak razvoj teče dalje in emulator čezdalje bolj pridobiva na stabilnosti, optimiziranosti in hitrosti. Tako je razvojni tim prišel do točke, ko je RCPCS3 zmožen pognati več kot 20 komericalnih PS 3 iger!

Seveda emulator ni popoln in igre se znajo zrušiti oz čez čas postanejo neigralne. Ampak pohvalno je, da je razvoj sploh prišel do te točke.

Projekt ima vsekakor še dolgo pot pred sabo in razvijalcem RCPCS3-ja lahko samo zaželimo srečo ter da nad projektom ne obupajo in da hkrati razširijo razvijalsko skupino, za čimhitrejše napredovanje emulatorja. The Last of Us za PC? Komaj čakamo!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime