Bodite plačani za hackanje League of Legends!

Prav ste prebrali, zdaj ste lahko plačani, da “hackate” League of Legends!
Riot Games, razvijalci igre, so razvili program z imenom “The Riot Bug Bounty“. Tisti, ki radi iščete ranljivosti v sistemu, lahko zaslužite nekaj dodatnega cvenka, s tem da te napake prijavite Riotu.

“Nobena programska oprema, ki se poveže na internet, ne more biti 100% varna. Vemo, da pametni ljudje iz vsega sveta stikajo po našem programju, spletnih straneh in infrastrukturi, kjer iščejo ranljivosti. Ko se to zgodi, je kritično da za ranljivost izvemo čimprej, saj jo le tako lahko čimpreje popravimo,” pravijo pri Riot Games.

lol
Riot Bug Hunt program

The Riot Bug Bounty program deluje skozi spletno stran HackerOne. Program je zaenkrat v zaprti beti in samo izbrana peščica ljudi je imela možnost za izplačitev.

“Medtem ko je za nekatere dovolj sodelovanje z nami ter da se nekaj naučijo, je dobra stara gotovina tudi precej dobra nagrada. Odkar se je beta pričela v aprilu 2013, smo izplačali več kot 100.000$ svojim izbrancem, ki sodelujejo v beti,” so še komentirali pri Riotu.

Kot rečeno je zadeva še v beti, medtem ko se Riot odloča o samem poteku programa. Če pa odkrijete kakšno ranljivost v League of Legends oz v kakršnikoli njihovi storitvi, lahko kontaktirate njihovo skupino za varnost.

Riot je še povedal, kaj dovoli “hackati” ter česa ne. Nedobudnim “bogatašem” ni dovoljeno vpletanje v pisarne, podatkovne centre in napad na druge igralce.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime