Nova proti piratska zaščita iger Denuvo ostaja nezlomljena

Nova proti piratska zaščita Denuvo zaenkrat brca imena vseh večjih hekerskih skupin. Igre opremeljene z novo zaščito se presentljivo dobro držijo proti najbolj vztrajnim krekerjem na svetu.

FIFA 15 tako ostaja izven piratskih voda že dober mesec po izidu, kar je v času, ko so zaščite zlomljene par ur po splovitvi, izjemen dosežek.

Še ena igra opremljena z Denuvom, Lords of The Fallen, ostaja nezlomljena dobra dva tedna po izidu. Na igro so sprva leteli očitki neoptimiziranosti, ki naj bi bili posledica prav te nove zaščite, vendar so te obtožbe padle v vodo, ko se je pokazalo, da FIFA teh težav ne vsebuje.

Denuvo
Nekaj časa se je govorilo, da naj bi PC verzija GTA V vsebovala Denuvo, Rockstar je te govorice zavrnil.

Najnovejša igra opremljena z novim proti piratskim mehanizmom pa je Dragon Age: Inqusition. Igra je par dni po izidu prav tako nepiratizirana, so se pa pojavile skrbi glede ustvarjanja modov. Denuvo namreč prepreči kakršnokoli poseganje v izvršne (.exe) datoteke, kar zna povtzročiti nedelovanje igre pri nekaterih igralskih modifikacijah.

Bioware je glede teh skrbi že podal izjavo:

Denuvo preprečuje poseganje v izvršno datoteko. To nima nobene povezave z modi ali z poskusi spreminjanja tekstur oz česa podobnega. Če bo mod slonel na temu, da je za delovanje primoran poseči v izvršno datoteko, potem ta mod ne bo deloval. Če pa mod deluje na osnovi igrinega podatkovnega sistema, potem to ne bi smelo vplivati na delovanje igre.”

Kašne težave bo Denuvo povzročil pri modanju ter pri optimiziranosti iger na splošno, bomo še videli. Zaenkrat se zaščita še drži in čeprav ima zaenkrat Denuvo nameščena samo peščica iger, se zna to v prihodnosti spremeniti. Založniki pač hočejo zaščititi svoje produkte in če bo Denuvo še dolgo držal fronto, bomo v prihodnosti videli ogromno naslovov s tem mehanizmom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime