OnePlus One predstavitev

Ker se radi igračkamo z vsemi najnovejšimi tehnološkimi onegajčki smo pred kratkim v svojo ročice pridobili najnovejši telefon OnePlus ONE  iz čisto novega podjetja OnePlus.

Njihov prvi izdelek navdušuje, saj za svojo ceno ponujajo zelo ugodne zmožnosti.

Najprej navdušijo specifikacije:

GENERAL
Release date April 2014
Form factor Touchscreen
Dimensions (mm) 152.90 x 75.90 x 8.90
Weight (g) 162.00
Battery capacity (mAh) 3100
Removable battery No
Colours Sandstone Black, Silk White
SAR value NA
DISPLAY
Screen size (inches) 5.50
Touchscreen Yes
Touchscreen type Capacitive
Resolution 1080×1920 pixels
Pixels per inch (PPI) 401
Colours 16M
HARDWARE
Processor 2.5GHz  quad-core
Processor make Qualcomm Snapdragon 801
RAM 3GB
Internal storage 16GB
CAMERA
Rear camera 13-megapixel
Flash Yes
Front camera 5-megapixel
SOFTWARE
Operating System CyanogenMod 11S
Java support Yes
Browser supports Flash Yes
CONNECTIVITY
Wi-Fi Yes
Wi-Fi standards supported 802.11 a/ b/ g/ n/ ac
GPS Yes
Bluetooth Yes, v 4.00
NFC Yes
Infrared No
DLNA No
Wi-Fi Direct No
MHL Out No
HDMI No
Headphones 3.5mm
FM No
USB Micro-USB
Charging via Micro-USB Yes
Proprietary charging connector No
Proprietary data connector No
SIM Type Micro-SIM
GSM/ CDMA GSM
3G Yes
SENSORS
Compass/ Magnetometer Yes
Proximity sensor Yes
Accelerometer Yes
Ambient light sensor Yes
Gyroscope Yes
Barometer No
Temperature sensor No
Kot vidimo zadeva ni ravno švoh vendar pa se navdušenje tule ne konča. Vse tole lahko dobimo po res dobri ceni.
Za švohnejšo, 16 GB inčico Oneta bomo odšteli 299 $, za tisto 64 GB pa 349$. Glede na to, da telefon ponuja podobne specifikacije kot še enkrat močnejši Galaxy S5, je tole že v štartu močen razlog za morebitni nakup.
5.5 inčni, 1080 IPS zaslon je med najbolšimi, ki jih trenutno pounja mobilni trg. Zorni kot gledanja ponuja 180 stopinjski naklon, tako da boste imeli odličen pogled na zaslon pa tudi če stojite na glavi. Pod zaslonom so dom našli tipični Menu, Home ter Back gumbi, ki pa jih lahko onemogočite.
Na spodnji strani, poleg micro USB vhoda, se nahajata še dva zvočnika, ki reproducirata precej močno zvočno sliko. Nad zaslonom pa se nahaja večbarva LED lučka, ki pa je na privzetih nastavitvah čisto premočna. K sreči se jo da nastaviti na manj bleščeče sijanje.
OnePlus One škatla
OnePlus One – sexy pakiranje
Zadevo poganja 2.5 GHZ  Qualcomm Snapdragon procesor skupaj z 3GB sistemskega pomnilnika. To pomeni, da je med najhitrejšimi telefoni trenutno na tržišču in med našim testiranjem je bil One konstantno odziven, optimiziran in nismo našli naloge, ki bi ga preveč obremenila.
One vsebuje tudi najnoveše tehnnološke pogruntavščine kot je nadzorovanje z gestami ter zvočne komande. To pomeni, da če na zaslon narišemo tipko V, se bo pognala aplikacija  Svetilka, če narišemo krog, se bo prižgala kamera.
Le-ta pride na zadnji strani telefona in na sprednji. Na spodnji strani telefona snema fotoaparat ločljivosti 13-megapikslov z dvojnim LED flashom, sprednja kamera pa je sestavljena iz 5-megapikslov. One Plus dokumentacija pravi, da vsebuje Sony Exmor IMX 214 senzor in da je fotoaparat nastavljen za snemanje slik v realnih pogojih. To je res, kajti slike so prišle ven žive in čist, z instantnim autofokusom pa lahko s telefonom slikamo hitro in učinkovito. Samo na primerno osvetlitev poskrbite, ker čeprav telefon poskbri za dobre slike v slabših pogojih, nalogo orpavi zgolj solidno.
One Plus je sposoben snemanja v 4k resolucijah ampak zadeva ni ravno praktična – video kvaliteta ni ravno boljša od 1080p posnetkov, medtem ko sličice na sekundno padejo pod 15 in tudi autofocus postane polžje počasen.
Skratka, telefon je vsekakor zanimiv in bo dodobra razburkal vode konkurenci, še posebej na cenovnem področju. Največji minu telefona je v bistvu njegova dobavljivost, saj ga v Sloveniji ni moč kupiti, pa še potem so muke.
K sreči ste bralci našega bloga in imate zato “veze”. V primeru da vas nakup tele igračke zanima nas kontaktirajte na 031 522 394 ali [email protected]

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime