Call of Duty franšiza do sedaj prinesla 10 bilijonov dolarjev zaslužka

Včasih se igričarji sploh ne zavedamo, kako visokoprofilne naslove imamo čast poganjati na svojih mlinčkih. Čeprav razvoj špilov nikoli ni bil poceni, ni bil na taki ravni kot danes, kjer se najhudejše igre proračunsko kosajo s svojimi hollywoodskimi bratranci.

Založnik Call of Duty franšize, Activision, je pred kratkim izjavil, da je COD od svojih začetkov leta 2003 do sedaj, zaslužil nič manj kot 10 bilijonov ameriških zelencev. To pomeni, da je bil zaslužek večji kot skupni izkupiček od visokoproračunskih filmov Hunger Games, Transformers ter Avengers.

 

cod
Veš, da se kopaš v denarju, ko za svojo igro lahko najameš Kevin Spaceya

“V ustvarjanje Call of Duty franšize smo izlili svoje srce zato, da bi napravili najbolj unikatno izkušnjo za igralce,” je dejal Eric Hirshberg, CEO Activisiona.

Advanced Warfare je največji zabavniški izdelek v letu 2014, vsaj kar se tiče zaslužka, kjer presega vse filme, knjige in glasbo,” je izjavil še Bobby Kotick, CEO Activison Blizzarda.

Advanced Warfare je postal tudi najbolj prodajan digitalni izdelek v celotni zgodovini konzol.

Upajmo, da bo založnik vse te silne denarce vložil v razvoj franšize Call of Duty in da po uspehu Advanced Warfare poglavja (zopet) ne zaspijo na lovorikah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime