Top 10 Iger v 2014

2014 je bilo zakon leto na področju našega najbolj priljubljenega hobija. Izšlo je ogromno kvalitetnih naslovov (ter nekaj tudi manj kvalitetnih) tako, da je bilo delanje lestvice desetih najboljših precej težaško delo.

Ampak mi se ne damo kar tako, tako da smo po močnem tuhtanju, premišljanju in kreganju, izbrali 10 iger, ki so nas v letu gospodovem 2k14 najbolj očarale. Pa jih poglejmo!

 

 

10. Shovel Knight

Shovel knight igra
Shovel Knight Retro zabava v akciji

Retro gaming je že nekaj časa v modi in Shovel Knight je vrhunski predstavnik tega žanra.
Oboževalci NES ere igralništva ste ob tej igri v sedmih nebesih, saj igra kombinira ancientno zajebanost z malce bolj modernim igralništvom, vse pa je zabeljeno z nostalgično podobo ter vrhunsko glasbeno podlago.
Ni vse v retro občutku, saj malce bolj moderni prijemi igre odpravijo frustrirajoče občutke, ki jih lahko občutimo ob igranju NES klasik.
Kot primer lahko navedemo, da lahko mazohisti težavnosti odpravijo checkpointe oz shranjevanje igre v zameno za boljše zaklade. Ob tem pa postanejo tudi sovražniki veliko težji in kriki jeze se bodo slišali v drugo osončje, ko zgrešimo kakšen platformični izziv.

 

9.Alien: Isolation

alien isolation
Luštkan, a ne?

Alien franšiza je koooončno dobila izdelek, ki svoje slavno izročilo filmov spoštuje in nadgrajuje.
Horror je v igrah težko poustvariti in čeprav smo v zadnjih letih pridobili nekaj izdelkov, ki so nas uspeli prestrašiti, ni bil noben naslov tak, ki bi nas držal na robu stola skozi celotno izkušnjo.
Alien je krvoločna, neusmiljena zver in to nam dotični špil tudi dokaže. Obnaša se skorajda povsem neskriptirano, vedno nam je za petami in ko nas enkrat opazi, je težko pobegniti njegovemu goltancu.
Ljubezen, ki so jo razvijalci vložili v igro je opazna na vsakem koraku. Od vpeljave orožij, različnih pripomočkov ter do okoliša, ki se perfektno poklaplja z sci-fi izgledom sedemdesetih (saj veste, CRT monitorji, ogromni gumbi ter ročice) smo ostali odprtih ust in posranih gat. Za mokrenje spodnjega perila je zaslužna tudi odlična glasbena podlaga, ki nas pusti napete tudi ko že ugasnemo igro in se drhtavih rok in nog spravimo spat. Čakamo nadaljevanje!

8.Hearthstone

hearthstone
Mnogo naročnin za WoW se je obnovilo prav zaradi te igre.

Mojstri pač znajo in Blizzard je ena od firm, ki znajo spremeniti koncept, ki je zanimiv samo določeni niši ljudi, v vsakemu dostopno zabavo.
Igre s kartami znajo biti zastrašujoče, saj vsebujejo velik lok učenosti in pravil.
Hearthstone pa je drugačen. Najprej odigrate par iger z računalom, se naučite par preprostih pravil, v naslednjem trenutku pa že tekmujete z drugi igralci, kjer je vsaka karta lahko usodna in se igranje prelevi v vrhunsko taktično izkušnjo.
Igro se lahko priuči vsakdo, je pa še posebej zabavna za igralce, ki poznajo bogato zgodovino Warcrafta.
Smo omenili, da je vsa ta zabava povsem zastonj? Le brž na vsemrežje po svojo kopijo igre in se vidimo na Battle.netu!

7. Dark Souls II

dark souls 2
‘Tis only a scratch!

Dark Souls je težka igra. Ni tako težka, kot jo je v zadnjem času razglasil internet ampak je vseeno izziv.
Zakaj bi se kdo trudil z igro, ki vas izziva na vsakem koraku in vas kaznuje za vsako napako?
Preprosto, igra vsebuje vzdušje in igralnost, ki jo lahko najdete malokje.
Vsaki lokaciji je potrebno pristopiti previdno, vsak sovražnik ima svojo težo in vas lahko hitro dokonča. Potem pa pridete do mamojebnega šefeta, ki zahteva spet svojo taktiko in ga lahko zgruntate skoraj vedno z istim receptom: z umiranjem.
Ampak občutek, ko ga pokončate in pred vašimi nogami leži zver, 10x masivneša od vas, je neopisen.
Dodajmo zraven brezšivno vpeto večigralnost, igranje z različnimi “buildi”, nadgrajevanje orožij in oklepa in ni težko videti, zakaj si Dark Souls II prisluži značko ene najboljših iger v 2k14.

6. Bayonetta 2

bayonetta 2
Hud armor, ki nudi mnogo zaščite!


Bayonetta 1 je bila odlična igra ampak nikoli ni dosegla blazne popularnosti. Potem so napovedali dvojko in to samo za Wii U. Ne nismo presenečeni, če za igro niste še nikoli slišali.

Je pa to vrhunski predstavnik spektakularnih akcijskih iger, ki se lahko mirno kosa z God of War 3 in ga marsikje celo prekaša.
Od začetka, ko se tepežkamo z angeli na vrhu aviona, ki leti z vrtoglavo hitrostjo, do konca, je celotna vožnja spektakularen tobogan, sparjen z odličnim nadgrajevalnim tepežarskim sistemom. Ja, tudi Wii U je naslednje-generacijska konzola in ta igra nam to da tudi vedeti.

5. Dragon Age: Inqusition

dragon age inqusition
GOTY 2014?

Dragon Age: Inqusition nas postavi na vajeti nečesa večjega od nas in nam konstantno daje občutek slaboritneža.
Pobira najboljše lastnosti predhodnikov, torej taktičnost iz enke ter hitrejši boj iz dvojke in vse skupaj združi v sistem, ki ga je veselje preigravati.
Ne škodi tudi večja mapa s ogromnim številom nalog, ki kukajo izza vsakega grma. Igra se tako približa glomaznosti Skyrima, s tem, da je svet bolje razdelan in naloge so bolj zanimive.
Mnogi so dvomili, da zna Bioware sploh še dostaviti vrhunsko RPG izkušnjo in vsem tem dvomljivcem je Inkvizicija zaprla usta. Bioware, samo tako naprej!

4. Middle Earth: Shadow of Mordor

shadow of mordor
Come at me bro!

Assassins Creed v Middle Earthu se sliši precej obetavna zadevščina. Tako nekako so tudi oglaševali tole igro že od samega začetka vendar smo ostali v dvomih, saj so igre po licencah ponavadi… no drek.
Ampak Shadow of Mordor dostavi.
Prvo kar dvigne obrvi je, da se tale igra ne ozira preveč po svojemu izročilu in ima jajca povedati svojo zgodbo. Tisti, ki se pritožujejo nad neujemanjem zgodbe s svojim izročilom, ostanejo lahko na forumih.
Naslednje kar seka gate, je Nemesis sistem. Dežela, ki obiluje s sovražniki raznoraznih sort, je seveda nevarna za naše zdravje. Takoj, ko nas grdavž pokonča se zgodijo naslednje tri stvari: mi popizdimo, krvoločnež napreduje v rangu in postane močnejši ter si nas zapomni. Naslednjič, ko ga srečamo, izusti kakšno pripombo (kolikokrat te moram ubiti?!), nam pa naraste pritisk in kar naenkrat se požvižgamo na sledenje zgodbi in nam je glavno, da pokončamo tega mamojebca. Take osebne zamere in obćutke nam vzbudi malokatera igra in že samo zaradi tega se špil splača preizkusiti.

3. Grand Theft Auto V

grand theft auto 5
Čakamo nestrpno na PC verzijo!

Kaj reči o Grand Theft Autu?
Da je igra podrla vse rekordi prodajanosti, ni več nobena skrivnost. Vsi smo samo čakali na predelavo za konzole naslednje generacije. Nismo pa pričakovali, da bo igra pridobila tako nadgradnjo.
Izboljšana grafična podoba in izboljšana optimiziranost je samo češnja na tortici že odlične igre, ki vsebuje še svobodo sveta ter odlično zgodbo, zrto iz oči kar treh superiorno predstavljenih igralnih likov.
Kupite, igrajte ali pa čakajte na drugo leto na PC izvedenko, ki med drugim prinaša igranje iz prve osebe ter še izboljšano grafično preobleko.

2. Forza Horizon 2

forza horizon 2
Xbox One ima svoj Grand Turismo

Če radi dirkate in posedujete konzolo Xbox One, potem verjetno že veste kam zaviti.
Forza Horizon je dirkačina, ki navdušuje z mnogimi igralnimi načini, od samoigralstva do večigralske komponente. Na voljo imamo ogromno število realistično predstavljenih avtomobilov, s katerimo lahko pičimo čez drn pa strn.
Aja, pa grafika je super. Res odlična grafična podoba nas očara, ko prvič vozimo po temi in v deževnem vremenu. Super zadeva, ki upraviči nakup nove konzole.

1. South Park: The Stick of Truth

stick of truth
South Park je ena redkih res komičnih iger

Komedija v igrah je redko zastopan element. Vsaj taka, katera je dejansko smešna.
V tej igri smo se krohotali konstantno, kar ni čudno, saj sta pri igri aktivno sodelovala kreatorja serije South Park. Pri stvaritvi igri pa pomaga tud, da imaš dobrega razvijalca in tu so vskočili Obsidian Entertainment, znani po svojih odličnih RPG-jih kot so PlaneScape Torment ter Knights of The Old Republic 2.
Stick of Truth vsebuje zanimivo potezno mehaniko boja, začinjeno z dobro dozo straniščnega humorja.

Smešno je, zgodba vleče in kar naenkrat špil obrneš ter čakaš DLC-je. Ki jih ne bo, ker je pač tole South Park in v take bedastoče ne verjame. In prav je tako.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime