Kdo je največji založnik v industriji videoiger?

Če bi to vprašal kakega znanca ob pivu, ki se spozna na igre, bi le-ta takojci izstrelil: “EA!” Ali pa “Activision!”. Takrat napoči trenutek, ko se mu lahko hudomušno nasmehnete, saj ste bili pred kratkim seznanjeni s pričujočim člankom.

Namreč noben od teh založnikov ne more konkurirati kitajskemu gigantu Tencentu.

Zahodnjaki Tencent poznamo predvsem po zaslugi igre League of Legends, saj si založnik lasti razvijalca Riot Games.

Tencent je samo v letu 2013 doživel kar 45% rast letnega zaslužka, s tem pa je zaslužil 5.3 miljarde zelencev, kar ga po zaslužku postavi pred vse založnike, celo Microsoft.

Top 10 založnikov
Top 10 založnikov

Ta kitajski gigant za razliko od zahodnih založnikov registrira stalno rast v zaslužku v vseh četrtletjih v letu. Tencent si lasti nekaj deleža v Epic Games, prav tako stoji za free-to-play Call of Duty: Online naslovom.

“Tencent kaže stalno rast zaslužka v zadnjih letih, predvsem zaradi njihovega fokusa na free-to-play ter online igrah. Je manj odvisen od tradicionalnih “blockbuster” naslovov ter od prodaj v božičnih časih.” je izjavil Peter Warman, predsednik Newzoo-ja.

Kot lahko vidimo, free-to-play igre prinašajo vrtoglave zaslužke, zato ni čudno, da se tudi zahodni založniki čezdalje bolj poslužujejo tega sistema.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime