Originalni razvijalec igre S.T.A.L.K.E.R se vrača

GSC Gameworld, izdelovalec izjemno popularne serije iger S.T.A.L.K.E.R. se vrača.

Razvijalec, ki se je praktično samo-uničil leta 2011, se ponovno podaja v svet iger.

Imajo novo uradno stran ter že razvijajo nov projekt, ki pa je zaenkrat še skrivnost.

Gameindustry.biz je pred kratkim opravil intervju z Valentinom Yeltyshev-jem, ki je eden od članov originalne ekipe GSC skupine in je uradni zastopnik za javnost v okviru ponovne vrnitve studia.

“Trg je precej starošolski,” pravi Valentine. “Ni za 16-letnike, ampak za 25-40 letne igralce. Mislimo, da free-to-play ni pravi model za igro, ki jo nameravamo narediti. Zato izdelujemo staro-šolsko polnocenovno igro, ki mislimo, da bo zadovoljila naše občinstvo. Veliko pričakujemo od našega občinstva!”

Intervju, čeprav kratek, se je dotaknil mnogih vprašanj glede S.T.A.L.K.E.R. franšize. Valentin je komentiral poskus skupine West Games, ki so preko Kickstarterja (neuspešno) skušali obuditi S.T.A.L.K.E.R. ime:

“Ne vem veliko o njih, je pa zgodba precej smešna. Tile fantje so se promovirali kot STALKER ekipa in da delajo na STALKER-ju vendar to ni bilo res. Ko smo mi delali na S.T.A.L.K.E.R. 2 smo nameravali narediti brskalniško igro, ki bi temeljila na STALKER-ju.

Stalker
Od STALKER 2 igre je ostalo samo par konceptnih risb…

Ampak ta projekt ni bil nikoli dokončan. Pripetile so se napake. Ampak fantje pri West Games so delali ravno tak projekt – Flash igro. Zato sem bil precej presenečen, ko so se promovirali, da delajo na novi igri S.T.A.L.K.E.R.

West Games so se medtem vrnili, saj poskušajo zbrati denarce za projekt STALKER Apocalypse. Zaenkrat je projekt zbral 15.000$ od zahtevanih 600.000$.

“Definitivno bi zmagali v legalni bitki proti njim, ampak tega nočemo. Uporabili so ogromno idej iz S.T.A.K.E.R.-ja… Nevem kaj so mislili, da so začeli s tem. Z njimi se nisem slišal že dolgo časa,” je še izjavil Valentin.

Torej morda se nam le riše novi polnopravni S.T.A.L.K.E.R. v prihodnosti. Valentin je precej pogumen v svojih najavah, vendar je vprašanje kakšen izdelek bomo na koncu prejeli. Ob razpadu studia je ogromen del ekipe odšel v 4A Games, kjer so pred kratkim ustvarili METRO: Last Light.

Upajmo na najboljše, saj se vsi želimo udobne vrnitve v svet Cone.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime