Awesome Games Done Quick zbral preko milijon dolarjev za dobrodelne namene

Vsakoletni dogodek, imenovan Awesome Games Done Quick, je zopet zbral veliko količino denarcev za dobrodelne namene. Tokrat so zbrali preko milijon zelencev, ti pa bodo romali v fundacijo za preprečitev raka.

AGDQ je dogodek, kjer igralci poskušajo dokončati igre v čimhitrejšem času. Med raznorazno bero iger so se znašle klasike kot so Zelda: Ocarina of Time in Grand Theft Auto: Vice City.

Igra velja za končano, ko igralec dokonča samo glavno zgodbo, gledalci pa so lahko dogajanje spremljali preko njihovega Twitch kanala, kjer so lahko tudi donirali.

Končni izkupiček (donacije še vedno sprejemajo) je trenutno 1.262.755 dolarjev, doniralo pa je 29,360 gledalcev. AGDQ je prodal tudi za 400.000 dolarjev robe, kot so razne redke diskete (poleg tega poteka tudi povezana Humble Bundle razprodaja).

Če vas zanima, kako hitro se da nekatere igre dokončati, potem si lahko ogledate tole Reddit temo, kjer so zbrani vsi posnetki na dogodku.

Spodaj pa si lahko ogledate zanimiv podvig; igranje Zelde: Ocarina of Time z zavezanimi očmi!

 

Vaša reakcija na članek?

BoriSe
BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!