Novi Baldurs Gate v razvoju

RPG serija Baldurs Gate, izpod rok bivšega studia Black Isle, velja za eno najboljših RPG izkušenj nasploh. Dolgo časa se je govorilo o tretjem delu, a zaradi komplikacij z licenco, projekta nihče ni želel prevezeti na svoja pleča.

Vendar se to končno spreminja.

V zadnjih letih sta izšla dva projekta pod imenom Baldurs Gate in sicer Baldurs Gate: Enhanced Edition 1 in 2. Te izboljšane verzije iger, izpod rok razvijalca Beamdog, so prinesle večjo resolucijo, popravljene hrošče ter tudi nekaj dodatne vsebine.

Sedaj pa je Beamdog uradno objavil nov del v franšizi. Dolgo časa so nas dražili s skrivnostnim projektom Adventure Y, ki pa se je sedaj razkril kot nov del Baldurs Gate franšize.

Zadeva ne bo polnopravno nadaljevanje ampak bo umeščena med Baldurs Gate 1 in Baldurs Gate 2.

Igro bo poganjal kar originalni motorček Infinity Engine, ki je njega dni poganjal čuda naslovov, od Baldurs Gata, Icewind Dala (tudi ta naslov je pred kratkim dobil Enhanced Edition preobrazbo) ter Planescape Tormenta.

Bo nova igra dostojna Baldurs Gate imena? Beamdog je v Enhanced verzije dodal nekaj svoje vsebine, ki pa ni bila ravno navdušujoča, zato bo zanimivo videti, kako bodo razvili čisto svoj projekt.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime