Celoten PC v miški?

Če imate bolj majhno sobo, potem veste, da si zna PC vzeti kar veliko rezino bivalnega prostora. Zato se nekateri ozirajo po bolj kompaktnih rešitvah, miniaturnih računalnikih, ki jih je moč stlačiti v še tako majhno duplino. No Poljaki, so na polju kompaktnosti šli še korak dlje.

Projekt, ki se imenuje Mouse-Box, je zamisel Przemysława Strzelczyka, ki, glede na njegov LinkedIn profil, dela trenutno kot inženir za Nokio.

Mouse-Box izgleda in deluje kot običajna miška ampak v svojem drobovju vsebuje še procesor, flash shrambo, HDMI povezavo in Wi-Fi povezljivost.

Tako imamo cel računalnik na dlani, vse kar potrebujemo je še monitor, ki ga priključimo preko HDMI povezave, za dostop do interneta pa uporabimo standardno Wi-Fi povezavo.

Specifikacije Mouse-Boxa so sledeče:

  • 1.4GHz ARM Cortex CPU
  • 128GB flash shramba
  • Micro HDMI port
  • Wi-Fi povezljivost
  • 2 x USB 3.0 ports

Razvijalci trenutno delajo tudi na wireless polnjenju miške preko podloge.

Izdelek je zaenkrat še močno v protitipni fazi in razvijalci iščejo finančne partnerje, da bi lahko izdelek uspešno komericalno ponudili v prodajo.

“Mislim, da če najdemo dobrega partnerja, ne bomo potrebovali dolgo za distribucijo, mogoče par mesecev.” pravijo razvijalci.

Trenutno cenovna nalepka še ni znana, vendar naj bi bil Mouse-Box “zelo poceni”, na voljo pa naj bi bil za celoten svetovni trg.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime