Valve stopil v partnerstvo z HTC-jem

Vsem znani Valve, ustvarjalec serije Half-Life ter lastnik digitalne trgovine Steam, je pred kratkim oznanil presenetljivo novico.

Stopa namreč v partnerstvo z proizvajalcem telefonov, HTC-jem z namenom ustvaritve nove naglavne virtualne naprave, ki bo nosila preprosto ime Vive. In izšla naj bi že pred koncem leta!

Vive se bo sparil z napravo “Steam VR base station”, ki bo uporabnikom omogočila sprehod skozi virtualno okolje in to brez uporabe kontrolerja. Par teh bazičnih postaj bo “sledila vašemu fizični lokaciji v radiusu 4,50 x 4,50 m,” pravi HTC.

Valve je tudi pred kratkim objavil, da bo prikazal svoje VR plane na prihajajočem Game Developers Conference, ki bo potekal od 4. do 6. marca v San Franciscu.

Vive naj bi bil zelo lahek, tako da ga je moč nositi dolgo časa, brez da bi občutili njegovo težo, na voljo pa bo tudi z brezžičnimi kontrolerji, ki bodo omogočali manipuliranje z objekti v virtualnem okolju.

HTC je zagnal tudi novo spletno stran, kjer so na ogled postavljene nove informacije.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

YouTuber Boogie2988 s pištolo nad svojega nadlegovalca, ki mu je potrkal na vrata doma

Vsi vemo kako je, ko na internetu naletiš na nekoga, ki ti skravžlja še tisti zadnji živec in bi ga najraje počil...

FarmVille po več kot desetih letih ugaša svoje strežnike

Deset let nazaj je bil Facebook precej drugačen kot pa zdaj. Stavimo sicer, da je tudi takrat pridno prodajal naše podatke oglaševalcem,...

16-letna Charli D’Amelio se je zaradi TikToka vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Ko sem bil jaz star 16 let, je bila tehnologija povsem drugačna. Internet je bil bolj privilegij tistih, ki imajo kaj pod...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!