Valve stopil v partnerstvo z HTC-jem

Vsem znani Valve, ustvarjalec serije Half-Life ter lastnik digitalne trgovine Steam, je pred kratkim oznanil presenetljivo novico.

Stopa namreč v partnerstvo z proizvajalcem telefonov, HTC-jem z namenom ustvaritve nove naglavne virtualne naprave, ki bo nosila preprosto ime Vive. In izšla naj bi že pred koncem leta!

Vive se bo sparil z napravo “Steam VR base station”, ki bo uporabnikom omogočila sprehod skozi virtualno okolje in to brez uporabe kontrolerja. Par teh bazičnih postaj bo “sledila vašemu fizični lokaciji v radiusu 4,50 x 4,50 m,” pravi HTC.

Valve je tudi pred kratkim objavil, da bo prikazal svoje VR plane na prihajajočem Game Developers Conference, ki bo potekal od 4. do 6. marca v San Franciscu.

Vive naj bi bil zelo lahek, tako da ga je moč nositi dolgo časa, brez da bi občutili njegovo težo, na voljo pa bo tudi z brezžičnimi kontrolerji, ki bodo omogočali manipuliranje z objekti v virtualnem okolju.

HTC je zagnal tudi novo spletno stran, kjer so na ogled postavljene nove informacije.

Vaša reakcija na članek?

BoriSe
BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime